Вашият пуловер е зареден статично? Тези 6 съвета слагат край на това

Имате ли и усещането, че дрехите ви постоянно се зареждат със статично електричество, особено през зимата?? Ще ви кажем какво можете да направите по този досаден проблем.

Сега в студения сезон ние много добре познаваме проблема: издърпваме любимия си пухкав пуловер над главата си, косата ни вече е настръхнала във всички посоки и можем да чуем слаб прилив. Аррх!

Зад това стои чиста физика. Поради триене, сухота и подходящи материали, като синтетични или вълнени, в дрехите се натрупва електричество. И този статичен заряд гарантира, че дрехите ни постоянно се изкривяват, прилепват към нас и пукат - да не говорим за досадния проблем с косата. Но няма причина за отчаяние: Ето 6 чудесни съвета как да предотвратите електрическото зареждане на дрехите ви.

Предварително във видеото: Внимание! Тези стилистични премеждия ни се случват всеки ден

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Jutta Eliks

Трик не. 1: Метална закачалка за палто

Пуловери, блузи, рокли - всичко виси спретнато организирано върху закачалки от дърво или кадифе в гардероба ви? Това само по себе си не е проблем, но за предотвратяване на статично електричество е по-добре да използвате метални закачалки. Тъй като металът разсейва електричеството, така че дрехите вече не могат да се зареждат.
Ако не искате да замените всички закачалки, трябва поне да вземете метална закачалка и да плъзнете дрехите си през закачалката непосредствено преди да ги поставите.

Трик не. 2: Поставете предпазния щифт в плата

Можете да постигнете подобен ефект срещу зареждане с предпазен щифт, който прикрепяте към дрехите си. И тук металът на иглата гарантира, че натрупаното електричество се разсейва и дрехите не залепват по кожата и не правят косата настръхнала.
Бакшиш: Скрийте иглата от вътрешната страна или в подгъва - така малкото парче метал няма да бъде забелязано, но все пак ще запази ефекта си.

Трик не. 3: Нанесете антистатичния спрей

Лакът за коса може не само да помогне за поддържане на косата във форма, но също така може да предотврати зареждането на дрехите. Така нареченият антистатичен спрей е още по-подходящ. Точно преди да се облечете, напръскайте спрея върху вътрешната част на дрехите от разстояние около 25 см. Уверете се, че спазвате дистанцията при пръскане, в противен случай може да има неприятни петна. Трябва да повтаряте процедурата след всяко измиване.

Трик не. 4: сменете обувките

Обувките ви са с гумена подметка? Тогава е вероятно те да са виновни за факта, че дрехите ви постоянно стават статични. Да, точно така - известно е, че каучукът натрупва електрически заряд. По-добре: обувки с кожени подметки. Това предотвратява статичното привличане.

Трик не. 5: Използвайте омекотител

Обикновено перете дрехите си, без да използвате омекотител? След това трябва да промените това сега - поне ако искате да предотвратите статичен заряд. Защото омекотителят изхвърля дрехите. Ако не искате да измивате директно всичките си дрехи с омекотител, можете също да смесите малко количество омекотител с вода (съотношение прибл. 1/4) и напръскайте сместа от вътрешната страна на засегнатите дрехи.

Трик не. 6: Използвайте лосион за тяло

Премествате шапката и косата стои до планините? След това вземете лосион за тяло или крем за ръце и ви шега с косата. Кремът доставя влага и по този начин предотвратява триенето. Същото се отнася и за местата, където дрехите ви с радост се забиват. SPREIN на тези места някакъв лосион, например на краката и вие ще бъдете досадния проблем.. Сега нищо не е гарантирано да се придържате към вас или да презаредите.