Премахване на декоративното почистване

Грубата повърхност на декоративното почистване не се вписва на всички стилове за обзавеждане. Ако мазилката трябва да бъде отстранена в хода на ремонт на стената, има много прах и мръсотия. Електронните инструменти улесняват премахването на мазилката.

Празничен мазилка за декор

В непокътната мазилка за декор е здраво свързана с субстрата. Разстоянието в ръката е възможно с длето, шпатула и чук, но не се препоръчва. По-леко и по-ефективно управлява разстоянието с чук (90.95 € в Amazon *, мелница или по-чист. Чукът на чук работи най-добре с широк длето от 80 милиметра. Почистването на мелницата не трябва да прониква твърде дълбоко, така че зидарията да не може да бъде атакувана. За това фрезовата машина трябва да се регулира съответно. Ако една тухлена стена е под мазилката, инструментът трябва винаги да се ръководи в посоката на тухлите.
Rollputz е за първи път омекотен с влажна гъба преди отстраняване. След това можете да използвате електрическо стъргало, за да премахнете мазилката, без да повредите основната зидария.

  • Прочетете също - боядисване на декоративна мазилка
  • Прочетете също - нанесете декоративна мазилка
  • Прочетете също - направете сами декоративна мазилка

Декоративна мазилка, която може да се отстрани с вода

Сред видовете готова мазилка има специална мазилка, която може да се отстрани от стената с вода. Ако мазилката ще бъде премахната, първо трябва да я накиснете добре. Това работи най-добре със спрей (12,99 евро на Amazon *) или куест. Оставете нанесената вода да кисне около 15 минути. По време на накисването мазилката трябва да перфорира. Едва след това може да бъде изтласкан от стената с помощта на шпатула или мистрия и отстранен.

Инструмент за премахване на подвижна декоративна мазилка:

  • Спрей бутилка за вода
  • Кофа с вода и пискюл
  • Широка шпатула
  • мистрия
  • Кофа или вана за изваждане

Подвижните декоративни мазилки с памук и целулоза са особено скъпи. Инвестицията особено си струва в наетия апартамент или в наетата къща, ако декоративната мазилка ще бъде премахната отново при изнасяне. Работата, свързана със залепването на мазилка, е значително по-висока, свързва много време и следователно едва ли е по-евтина в долната част.

Съвети и трикове Преди да премахнете мазилката, трябва напълно да изчистите въпросното помещение. Маскирайте прозорците и вратите и защитете пода. Носете маска за прах и предпазни очила, тъй като количеството прах е огромно и частиците от почистващи препарати могат да летят наоколо.