Използвайте декоративна мазилка вътре

С правилната система за мазилка, вътрешните стени могат да бъдат декорирани, за да съответстват на стила на интериора. Индивидуалният дизайн на стените трябва да се хармонизира с дизайна на дома. Модели, структури и цветове са създадени изцяло според личния вкус. Едва ли има ограничения за въображението ви.

Цветни глинени мазилки

На глинена основа има декоративни мазилки в много цветови нюанси. Налични са повече от 100 цвята, които могат да се смесват помежду си. Можете да оцветите мазилката съответно преди мазилката. Различните тонирани слоеве мазилка също могат да се размият един в друг. Неоцветената декоративна мазилка на глинена основа може да бъде боядисана по-късно. Естествените цветове се предлагат в силни основни тонове, които можете също да смесите според вашите желани тонове. Когато смесвате боите, трябва да носите дихателна защита поради високите нива на прах.

  • Прочетете също - боядисване на декоративна мазилка
  • Прочетете също - нанесете декоративна мазилка
  • Прочетете също - премахнете декоративната мазилка

Допълнителни системи за декоративна мазилка за интериора:

  • Мазилката от естествен камък съдържа оцветен естествен пясък.
  • Мозаечната мазилка е мазилка от синтетична смола с примеси от кварц или камъчета.
  • Рустик мазилката има размер на зърната от пет милиметра и е много груба.
  • Набраздената мазилка възниква, когато разцепените зърна се разкъсват през мазилката.
  • Моделиращата мазилка е лесна за оформяне и структуриране.
  • Мазилката за прозорци изглежда като надраскано стъкло.

Декоративна мазилка в имота под наем

Стенният дизайн с декоративна мазилка може да бъде проблем в апартамента под наем. Съществуващата декоративна мазилка може да бъде боядисана само с цветове, които не променят свойствата на мазилката. Регулиращите влагата видове мазилки, например, не понасят покрития от синтетична смола. Ако като наемател оборудвате стените си с декоративна мазилка, може да се наложи да възстановите стената в първоначалното й състояние, когато се изнесете по-късно. Тъй като това е възможно само с големи усилия, решението за декоративна мазилка в имота под наем трябва да бъде внимателно обмислено. Ако декоративната мазилка е част от имота под наем, начинът на работа с нея обикновено се регламентира в договора за наем. Там могат да се споменат и подходящи цветове за рисуване. Наемателите трябва да получат съгласието на наемодателя за самостоятелно нанасяне на декоративна мазилка.
Като алтернатива може да се използва специална декоративна мазилка, която по-късно може да се отстрани с вода. Подвижната декоративна мазилка е добре напоена. След това може да се отстрани от стената с мистрия и шпатула.

Съвети и трикове Можете да проектирате привличащи вниманието повърхности със покрития със специален ефект. Тези специални декоративни мазилки имат консистенция, подобна на паста, и са смес от ефектна боя и пълнител (4,25 евро на Amazon *) . Ефектните покрития не могат да бъдат структурирани. Те са подходящи само за дизайн на гладка повърхност и развиват своя триизмерен ефект тук.