Направи си сам декоративна мазилка

Готовата за употреба декоративна мазилка също дава възможност на хоби майсторите да проектират атрактивни стенни повърхности. Обработката е ясна. Мазилката с четки може лесно да се нанесете сами с четка или валяк. Това е привлекателна и здрава алтернатива на тапета.

Различни нива на трудност

Като начинаещ трябва да работите с материал, който е относително лесен за шпакловане. Гипсовата мазилка се счита за неусложнена. Работи добре, ако все още не сте усвоили основни техники за измазване. Липовата мазилка, от друга страна, изисква опитен мазилка. Ако решите в полза на тази система за мазилки, по-добре е да го направите професионалист. Преди да вземете решение за покупка, разберете за свойствата на материала и методите за обработка на въпросните видове мазилки. Изберете системата, която отговаря на вашите ръчни умения.

  • Прочетете също - боядисване на декоративна мазилка
  • Прочетете също - нанесете декоративна мазилка
  • Прочетете също - премахнете декоративната мазилка

Готова за употреба декоративна мазилка или ваш собствен микс

Вече смесената декоративна мазилка може да се използва веднага. Можете лесно да го нанесете сами на стената с валяк или апликатор или с четка. Предимствата на готова за употреба смес включват нейната неусложнена използваемост и надеждната формулировка. Ако смесвате мазилката сами, трябва да продължите точно според инструкциите на производителя. Грешките в съотношението на смесване на отделните компоненти стават забележими най-късно при изсъхване през пукнатини и отлепвания в мазилката.

Рецепта за самосмесена декоративна мазилка

  • 3 части завършена мазилка
  • 3 части боя за стена (боя за интериор) в желания цвят
  • 2 части вода
  • една четвърт от грунда (дисперсионен грунд)

След смесване мазилката първо трябва да се нанесе пробна проба върху незабележима повърхност на стената и да се остави да изсъхне там. Подходящ е само за мащабен дизайн на стени, ако резултатът е задоволителен и без дефекти.

Средиземноморски нюх благодарение на крема от шпатула

Готовият за употреба крем за замазка на основата на пластмасова дисперсия е лесен за използване. Комфортната маса е сравнително скъпа. Може лесно да се прилага и фино структурира и запазва своята гъвкавост и ковкост по време на обработката. Често се използва за проектиране на стени в средиземноморски стил. За тази цел нанесеният гипсов слой може да бъде боядисан. След това избършете отделните цветови градиенти един в друг с техниката на гъбата.

Съвети и трикове Ако в една стая трябва да се измазва само една стена, зоната трябва да бъде маркирана и маскирана с тиксо. В зависимост от системата за мазилка, основата първо се навлажнява. Грундът и мазилката трябва да бъдат съгласувани помежду си по отношение на съвместимостта на материала.