Предотвратявайте дървесния червей и не канете

За да може обикновеният гризач-гризач да не намира привлекателни условия за живот, дървото трябва преди всичко да е сухо. В нормално отопляеми жилищни помещения вграденото дърво с по-малко от десет процента остатъчна влага не е предпочитана цел. Дървесният червей обича прохладна и влажна среда. В този случай са необходими допълнителни превантивни мерки.

Интегрирайте ново дърво в домакинството

След като се провери дали дървесният червей е активен или не и ако е така, е изгонен, предотвратяването на повторно заразяване става важно. При новите сгради и ремонти привлекателността за дървесните червеи може да бъде значително намалена чрез предвидливо планиране.

  • Прочетете още - Разпознаване и премахване на дървесните червеи в паркета
  • Прочетете още - Използване на жълъди срещу дървесни червеи
  • Прочетете също - Попълнете дупки, оставени от дървесния червей

Отделни нови дървени предмети като рамки за картини, скулптури и крака на мебели трябва да бъдат интегрирани след своеобразна "карантина", ако се виждат дупки. Можете да бъдете защитени от околната среда в найлонов плик или чувал. Някои хвърлени в него жълъди могат да служат като индикатори за активността на ларвите.

Защитни мерки срещу заразяване с дървесни червеи

Във влажни и прохладни помещения като складово помещение, таванско помещение, изба или навес, съществуващите дървесни червеи не само могат да продължат да живеят, но и новите обитатели могат да "да се местят ". Няколко прости метода могат да помогнат за намаляване на този риск:

  • Избягвайте директен контакт със земята
  • Предпазвайте от валежи при съхранение на открито
  • Осигурете добра вентилация (компенсирайте трупите и дървените предмети)
  • Третирайте заразеното дърво с топлина
  • Избягвайте хладни и влажни места за съхранение през есента, зимата и пролетта

Изисквания в зоната на открито

Навън дървото не винаги може да бъде защитено от влага, студ и валежи. Глазура или лак запечатват повърхностите. Не е абсолютно необходимо да се използват покривни средства със специален химически агент. Дори механичната бариера предпазва добре от дървесния червей.

След успешното изгонване на дървесните червеи дупките могат да бъдат запълнени, което създава друго механично препятствие. Особено важни са страните на компонентите близо до земята, които трябва да бъдат снабдени със защитен слой или междинна защита като брезент или друго препятствие, ако е възможно.

Специални производители предлагат восъци, с които дупките могат да бъдат затворени. Това пречи на новите бръмбари да се възползват от удобството на съществуващата "инфраструктура ".

Съвети и трикове Химическите агенти и уплътнители само ви помагат с потенциалния риск от създаване на токсини в дома. Опитайте се да защитите дървото си с чисто механични и физически мерки и методи.