Почистете дренажния маркуч на съдомиялната машина

Маркучът за източване на съдомиялна машина е много по-рядко запушен от този на пералнята. Това се дължи главно на липсата на власинки и окачени вещества. Освен това филтрите пред маркуча пресичат всички потенциални причини. Следователно е достатъчно да почистите маркуча заедно с рутинно почистване на устройството.

Маркучът на съдомиялната машина почти никога не се запушва

Ако има запушване в съдомиялната машина, причината рядко може да бъде открита в маркуча за отпадъчни води. Когато се търси причината за задръстването, трябва да се вземат предвид следните невралгични точки:

  • Прочетете също - Изтича маркучът за източване на съдомиялната машина
  • Прочетете също - Удължете маркуча за източване на съдомиялната машина
  • Прочетете също - Почистване на дренажния маркуч на шайбата
  • Сифонът, към който е свързан дренажният маркуч. Ако уловителят за миризма към канализацията е запушен, обикновено лакътна тръба или сифонен съд, задната вода се влива обратно в канализационната връзка.
  • Работното колело в канала на помпата за разтвор на препарат е блокирано
  • Екранът на филтъра е запушен

Почистване на маркуч като част от грижата за поддръжка

В зависимост от честотата на използване, на съдомиялната машина трябва да се дава рутинно почистване на всеки един до два месеца. Ако машината няма отделна програма за това, следната процедура също може да поддържа маркуча чист:

  • Разпръснете домакинската сода за хляб под формата на прах по пода на вътрешността на машината
  • Поставете оцетната есенция в отделението за почистващия прах
  • Оставете най-горещата програма в съдомиялната да работи празно
  • Извършете процеса на отстраняване на котления камък отделно според инструкциите на производителя и според твърдостта на водата

С тази услуга за поддръжка и ремонт дренажният маркуч се почиства автоматично и не е необходимо да се демонтира. Ако маркучът трябва да се почиства индивидуално, корпусът на повечето устройства трябва да се отвори, тъй като връзката е вътре в устройството на дренажната помпа.

Препаратът за миене на съдове, като гореща вода, за да помогне при запушени канализации, трябва да се държи далеч от съдомиялна.

Маркучът за отпадъчни води в съдомиялната машина всъщност е една от най-редките причини, които влияят върху функцията на устройството. Ако това е гумен маркуч, гумата може да бъде еластична и издръжлива чрез месене и фрезоване два пъти годишно.

Съвети и трикове В никакъв случай не трябва да използвате препарат в или в съдомиялната машина. Препаратът в миялната машина има фатални последици. Дори малки количества пяна ще се подуят към вас от пукнатините на вратата на уреда.