Свържете дренажния маркуч на съдомиялната машина на правилната височина

Разбира се, помпата в съдомиялна машина има ограничена сила за транспортиране на отпадъчните води през дренажния маркуч в канализацията. В допълнение към дължината на маркуча, височината на дренажната връзка играе важна роля. В съдомиялна машина, която е почти обяснителна. Не превишавайте височината на приставката към корпуса.

С умерено разширение височината остава същото

Стандартните маркучи за източване, доставяни от производителите, обикновено имат дължина 1,50 метра. Информацията в ръководството за експлоатация за максимален размер на канализацията е предназначена за тази дължина. Обикновено се дава и опция за разширение, която производителят счита, че е възможно. В случай на съдомиялни машини, удължаването на маркуча за източване е определен до три до четири метра. В тази рамка определените стойности към височината остават обикновено незасегнати.

  • Прочетете също - Свържете маркуча за източване към пералната машина и поддържайте правилната височина
  • Прочетете също - Свържете дренажния маркуч на съдомиялната машина
  • Прочетете също - Почистване на маркуча за източване на съдомиялната машина

За разлика от пералнята, удължаването на маркуча за отпадъчни води на миялната машина има по-малък ефект. По-малкото напречно сечение или диаметър на маркуча и тънката консистенция на отпадъчните води без власинки и окачени вещества поддържат производителността на помпата относително стабилна дори на по-големи разстояния. От около пет метра височината на дренажната връзка трябва да бъде намалена до не повече от средното ниво на сифон (петдесет до шестдесет сантиметра).

Тези фактори трябва да се вземат предвид по отношение на височината на дренажната връзка

  • Максималната височина на дренажната връзка не трябва да надвишава осемдесет сантиметра. Водачът на маркуча обикновено е прикрепен към корпуса на устройството от производителя на тази височина.
  • Дори ако маркучът за източване на съдомиялната машина е съкратен, максималната височина остава
  • Помпата може да генерира необходимото налягане в тръбата само ако дренажният маркуч е правилно положен
  • Когато свързвате дренажния маркуч на съдомиялната машина, трябва да се внимава да не се създава стръмен наклон малко преди свързването, например насочен нагоре контур на маркуча
Съвети и трикове В случай на отклонения от посочената максимална дължина и максимална височина на свързване на дренажния маркуч на вашата съдомиялна машина, помислете за гаранцията, гаранцията и всяко застрахователно покритие, което може вече да не се предоставя. Информацията на производителя в инструкциите за експлоатация или техническия лист не само дава техническа оценка, но също така поддържа легитимна експлоатационна безопасност и безопасност на продукта.