Промяна на приставката на акумулаторната бормашина

В случай на акумулаторни свредла, смяната на закрепването може да се разбира като подмяна на главата на устройството или затягане на винтов щифт или бормашина. В повечето случаи това означава вмъкване и заключване малко. Много системи са предназначени за постоянно използване на бита, което прави отварянето на патронника ненужно.

Използвайте силата на въртене на двигателя

За разлика от конвенционалната бормашина (48,00 евро на Amazon *) и перфоратор (159,90 евро на Amazon *), физическите сили, които възникват с акумулаторна отвертка, са относително ниски. Патронникът може да се отвори с относително малко усилия.

  • Прочетете също - Смяна на бормашината в бормашина
  • Прочетете също - Смяна на карбоновите четки в бормашина
  • Прочетете също - акумулаторна отвертка или бормашина?

Управляемата и обикновено безкрайно променлива скорост на въртене може да се използва като помощ за отваряне. След настройка на въртене обратно на часовниковата стрелка, главата на патронника се държи на ръка. Кратко задействане на въртящото се движение чрез натискане на работния спусък отваря патронника. За затваряне и заключване поставената приставка се затяга чрез завъртане по посока на часовниковата стрелка.

Затегнете битовия съединител

Ако използвате акумулаторна отвертка, често я оборудвате с винтови битове. Малките метални глави имат шестоъгълна шахта, която може да се вдигне директно от затягащите челюсти. По-простото решение е да се използва приставка, която е трайно закрепена в патронника.

Еднократното затягане на приставния съединител позволява промяна на закрепването чрез вмъкване и изваждане на подходящия бит. Битът е заключен на място или чрез магнитна сила, или с пружинна заключваща топка фиксира бита в съединителя.

Бързо освобождаващ патронник и заглушаване

Безключовите патронници в акумулаторните отвертки се състоят от две втулки за патронници, които се движат в противоположни посоки, точно като бормашина. В този случай двата ръкава, често възприемани като пръстени, се завъртат в различни посоки с две ръце, за да се отворят и затворят.

Ако накрайникът или съединителят са заседнали в патронника, краткото потапяне във вряща вода често ще помогне. С леко потупване с гумен чук или дръжка за инструмент, изработена от дърво или пластмаса, приставката обикновено може да се освободи без проблеми. Ако има ръжда в патронника, върху затягащите челюсти и / или битовете, трябва да се нанесе проникващо масло като WD 40 или Caramba.

Съвети и трикове Когато използвате вряща вода и проникващо масло, винаги трябва да държите акумулаторната отвертка с главата надолу, за да не може течност да попадне в корпуса или върху задвижващия вал.