Изчислете необходимото количество балансиращо съединение на квадратен метър

Преди подът да бъде покрит с ново покритие, в повечето случаи той първо трябва да бъде изправен и, ако е необходимо, да се регулира по височина. Тук основна роля играе необходимостта от изравнителен състав или изравнителен състав.

Какво често можете да очаквате под стари подови настилки

Често можете да очаквате неравни повърхности под подове, които се разкъсват по време на ремонт. Замазката отдолу, която се придържа към старата подова настилка, често е повредена. За съжаление не е толкова лесно, че сега можете просто да поставите нов топинг. Гъвкавите подови покрития като килими се адаптират към неравни повърхности, поне за известно време. Това може да повреди подови настилки в дългосрочен план. Плочките изобщо не могат да се полагат върху неравни повърхности. Следователно трябва да изправите пода с нивелираща смес (19,95 евро на Amazon *). За това може да са необходими много материали, в зависимост от съществуващата подземна повърхност.

  • Прочетете също - Правилно изчислете консумацията на балансиращо съединение
  • Прочетете също - Изсипете изравняващо съединение
  • Прочетете също - Ако трябва да преработите нивелиращата смес

От какво зависи нуждата от изравняващо съединение

Има различни неща, от които зависи нуждата от изравнителна смес, като например броя и дълбочината на повреда на стария под и разбира се от дебелината на слоя, с която трябва да се приложи изравнителната смес или изравняващата смес. Колкото по-неравен е пода, толкова повече материал е необходим. Разбира се, това също може да повиши разходите много бързо. Единият говори за разходи между около 3,00 и 6,00 евро на милиметър дебелина и на квадратен метър. Ако искате да премахнете по-грубите неравности, трябва да разгледате замазката като алтернатива, тъй като тук разходите са много по-ниски. При обработката му обаче трябва да очаквате по-дълго време за сушене. Изравнителната смес ви предлага следните предимства:

  • Изравняващата смес може да се използва добре при повърхностно отопление.
  • Материалът предлага добри свойства на течливост.
  • Изравняващата смес може да се извърви само след няколко часа, а нова подова настилка може да се положи след половин ден.

Пример за изчисляване на необходимата сума

Ето един пример: Помещение с около 20 квадратни метра трябва да бъде снабдено с изравняваща смес. Необходима е дебелина на слоя от 3 милиметра, което води до общо 102 килограма. Разделете цялата работа на 20 и получавате 5,1 килограма на квадратен метър. Разходът на милиметър дебелина на слоя трябва да бъде взет от информацията, предоставена от производителя на вашето изравняващо съединение, тъй като стойността варира.