Промяна на тренировката в тренировка

Три типа патронници са често срещани при свредлата. Процедурата за смяна на бормашина се различава една от друга, но е също толкова сложна за всички видове бормашини. Докато ключът е необходим за бормашината от тип ключ, не е необходим спомагателен инструмент за всички останали варианти.

Три типа бормашини с различна работа

Три вида бормашини са подходящи за смяна на бормашина. В допълнение към класическия патронник на джантите, има бързо освобождаващи се патронници в два вида конструкция и SDS патронници със защита от притискаща сила.

  • Прочетете също - Смяна на карбоновите четки в бормашина
  • Прочетете също - Много просто: Сменете патронника на бормашината
  • Прочетете също - Сменете приставката на акумулаторната бормашина

Ключът за бормашина, който се предлага за два размера на патронника за бормашина, е необходим за бормашината с тип ключ.

Патроните без ключ се отварят и затварят с една или две ръце. При версиите с една ръка, закрепването към бормашината (€ 48,00 на Amazon *) n глава формира устойчивостта на въртене. Патроните без ключ, които могат да се управляват с две ръце, се задействат чрез завъртането им навън и навън в противоположни посоки.

Патронникът за бормашина SDS на перфоратор (90,95 евро на Amazon *) не се отваря и затваря чрез завъртане, а чрез натискане напред-назад.

Твърдо или подвижно затягане

Функцията на перфоратора е коренно различна от функцията на ударна бормашина. Процесът на сглобяване при смяна на бормашина в перфоратора отчита, че бормашината е монтирана в патронника, така че да може да се движи аксиално.

При нормална бормашина без чуков механизъм смяната на бормашината не се различава от тази на перфоратора. И при двата варианта на бормашината бормашината е здраво и стабилно свързана с патронника.

Челюстите изчезват

Когато патронникът се отвори, трите затягащи челюсти се плъзгат равномерно назад към вътрешността на патронника. Закрепената бормашина започва "да се клати " и може да бъде извадена. За новата бормашина затягащите челюсти трябва да бъдат "преместени встрани " дотолкова, че свредлото да може да бъде натиснато, доколкото ще стигне без съпротивление.

Ако отворът е блокиран, затягащите челюсти са достигнали най-ниското си положение в патронника. В тази позиция се достига максималната ширина на отваряне. Ако бормашина не се побира в отвора, трябва да се избере по-малка бормашина.

Съвети и трикове Ако вашият патрон се задръсти, не е нужно да демонтирате целия патронник веднага. Често всичко, от което се нуждаете, за да бъде проходният и отворен патронникът е лек кран с чук върху свредлото или централната втулка.