Отстранете подовото покритие

Кой иска или трябва да премахне под зависи от състоянието и материала. Ако се обменя или подновява само покритието, обикновено е достатъчно да се отстрани горният слой и да се почисти закрепващата повърхност. Повредите и новите покрития, изработени от различни материали, често изискват по-широко демонтиране.

Проверете подструктурата

Когато планирате най-добрия начин за премахване на пода, първото нещо, което трябва да имате предвид, е видът на закрепване. В зависимост от покритието, той може да бъде положен плаващ и по този начин свободно положен отгоре. По-специално при премахване на PVC, винил и мокети, покритието може да бъде частично или напълно залепено. Ако предстои обновяване на дървен под, може да се помисли за заковаване или завинтване в допълнение към евентуалното демонтиране на връзка.

  • Прочетете също - Изравняване на пода
  • Прочетете също - сами да полагате подови настилки - където има смисъл
  • Прочетете още - Повдигане на пода с дървена рамкова конструкция

Ако подът трябва да се обнови, трябва да се изследва цялата конструкция. В сградите подовото покритие често е върху замазка и може да има изолационен междинен слой. Във външната зона често има конструкции от дърво или метал. В случай на повреда, премахването се разпростира върху всички компоненти до под-пода.

Как да премахнете пода си

  • Сушилня с горещ въздух
  • шпатула
  • Лопа и / или краве крак
  • чук
  • Отвертка или акумулаторна отвертка
  • клещи
  • Резачка или нож за тапети

1. PVC / винил

Използвайте нож за тапети, за да изрежете на квадрати около осем инча по цялата площ на пода. Разфасовките трябва да преминат към твърдия и твърд под-под. Вдигнете квадрат по квадрат от ъглите. Нагряването с вентилатор с горещ въздух ще омекоти лепилото.

2. Килими

Опитайте се да разхлабите килима от едната страна и бавно да го разкъсате. Подгряването също може да бъде полезно тук. Остатъците трябва да се остъргват с остра шпатула.

3.Керамични или каменни плочки

Изстържете фугиращата смес. Използвайте лост с плоска глава и избийте плочките.

4-ти. Пластмасови плочки

Можете лесно да демонтирате плочките, ако са положени плаващи. В противен случай трябва да продължите по съответния начин.

5. Дървени подови дъски

При закованите дървени дъски издърпайте ноктите с чифт клещи или, ако има голяма съпротива, с кравешкия крак.

6-то. паркет

Ако паркетът все още може да се шлайфа, не го махайте.

7-ми. Ламиниран паркет

Отстранете ламинат като пластмасови плочки. С техника на щракане издърпайте отделните дъски спрямо посоката на вмъкване.

Съвети и трикове Винаги носете предпазни средства за очите и дихателните пътища за всеки залепен под.