Премахване на миризмата на котешка урина от ламинат

Дори ако котките предпочитат хлабави и изкопаеми повърхности като тоалетна, това винаги може да доведе до злополука. Отстраняването на котешка урина е не само необходимо поради острата миризма, но също така предотвратява повторното й използване. Ламинатът абсорбира влагата под повърхността, поради което е необходима бърза реакция.

Проблем е урината, разлята в ставите

Котешката урина е известна със своята интензивна и понякога остра миризма. В допълнение към нормалната урина има и специален тип маркиране при махмурлук, който обикновено излъчва още по-интензивна воня.

  • Прочетете също - Отстраняване на кучешката урина от ламината
  • Прочетете също - Премахване на изсушена смола от ламинат
  • Прочетете също - Отстранете суперлепилото от ламинат възможно най-бързо

Един от недостатъците на ламината е чувствителността и абсорбцията на панелите. Ако котешката урина попадне в ставите, тя може да се изтегли в ламинирания под в отворените ръбове. Ако котка бъде уловена "с червени ръце", всяка капка трябва незабавно да се изсмуче и да се намаже.

Възможни средства

Урината на котката, която е ударила повърхността, се поема с абсорбираща кърпа или кърпа. За екскрециите, попаднали в ставите, са необходими неутрализиращи агенти. Следните помощни средства за почистване могат да бъдат изпробвани като домашни средства:

  • Сода за хляб
  • бакпулвер
  • Прясно смляно кафе на прах
  • Вода за уста
  • паста за зъби
  • Царевично нишесте
  • Водороден прекис

Способността на свързващото вещество да прониква в ламината е от решаващо значение за успеха. Следователно, ако е възможно, трябва да се използва тънка течна смес, подобна на котешката урина. Миризмата не изчезва веднага след обработката. В идеалния случай приложението се повтаря няколко пъти и времето за експозиция се дава няколко часа всеки път.

Специални ензими напукват компонентите на урината

Премахването на миризмата е още по-трудно, особено когато е маркирано от махмурлук. Структурата и съставните части на котешката урина могат да бъдат разградени, разградени и унищожени от ензимни агенти. Напукването на ензимите работи и с кучешката урина. Специалните продукти се предлагат от около десет евро на 500 мл.

Обикновено се препоръчва от парфюмиращи средства, като вода за уста, ароматна вода и парфюми, оранжев и лимонов вкус. При приготвянето на ламинат, миризмата на кацензъра е покрита само и след кратко време възниква най-малко мафията.

Съвети и трикове Ако използвате ензимен почистващ препарат, отречете други средства. По принцип трябва да дадете на всеки избран означава възможността да работите. Комбинации и смеси се неутрализират взаимно.