Подредете хладилника според неговите температурни зони

Повечето хладилници имат охладителна система, която има различни ефекти върху отделните интериорни зони. В определени зони е особено студено, докато другаде температурите отново са по-меки, което е особено добро за определени храни. Ако поставите хладилника си на правилното място, ще можете да очаквате по-дълготрайна храна!

Обърнете внимание на температурните зони при пълнене!

Когато пълните хладилника си, обърнете внимание на отделните температурни зони.Това има две предимства: Някои храни остават пресни по-дълго и поради фиксирания ред можете да намерите продуктите, които търсите, много по-бързо.

  • Прочетете също - Поставяне на хладилника правилно - за повече свежест на храната
  • Прочетете също - Дали хладилникът е устойчив на замръзване?
  • Прочетете още - Ефективно борба с плесента в хладилника

Ето защо има смисъл да се гарантира, че съдържанието на хладилник със статично охлаждане, който няма температурни зони, е ясно подредено: Ако не се налага да търсите дълго, можете да затворите вратата на хладилника много по-бързо и по този начин да спестите енергия.

Това са температурните зони в хладилника

Асортимент от хладилни продукти
Фризер Замразена храна, прясна храна за замразяване
горен етаж увито сирене, вече сварено месо и бланширани зеленчуци, крема сирене
среден етаж Млечни продукти (също отворени), опаковани колбаси, пушени продукти
долен етаж Пресни продукти, нетрайни: кайма, риба, колбаси
Чекмедже за зеленчуци Билки, глави маруля, гъби, зеле, праз
горно отделение на вратата Яйца и мазнини се разпространяват
отделение за средна врата Сладко, сосове, олио
долно отделение на вратата отворени бутилки за напитки

Най-студените температурни зони в хладилника са в близост до задната стена и в областта на долната стъклена плоча, поради което нетрайните предмети се държат особено добре там. Отделенията за зеленчуци, от друга страна, отново са малко по-топли, за да не се повредят зеленчуците.

Температурите в отделенията на вратите също са доста меки и тук могат да се съхраняват продукти, които не изискват силно охлаждане. В централната зона на хладилника се приема средна температура от 7 градуса по Целзий.

Ако искате отново да настроите термостата на хладилника си, просто поставете термометър в средното отделение и затворете вратата за известно време. Ако там е по-топло от 7 градуса, трябва да поставите хладилника на по-студено - и обратно.

Съвети и трикове Тези, които не могат да свикнат толкова бързо с новата поръчка, могат просто да залепят етикети със стикери към отделните отделения. След известно време те могат да бъдат премахнати отново и тогава правилната подредба ще работи сама по себе си.