Преоборудване на дръжката на хладилника: Ето как се хващате отново!

Дръжката на хладилника е един от най-стресираните елементи в нашите кухни. В края на краищата съдържанието на този кухненски уред се търси много и затова се проверява по-внимателно поне преди всяко хранене. Въпреки това дръжките на хладилника рядко се чупят и това е късмет. Ако все пак се наложи да преоборудвате дръжката си, тук имаме няколко важни съвета за вас.

Откъде да взема новата си дръжка на хладилника?

Дръжките на хладилника не са непременно стандартизирани, поради което е препоръчително да се свържете директно с отдела за обслужване на клиенти на производителя на уреди, за да получите резервна част. От там ще получите дръжка, която определено ще пасне на вашия модел хладилник.

Ако предпочитате да си купите универсална подмяна, която обикновено е по-евтина, тогава обърнете внимание на разстоянието за монтаж. Повечето универсални дръжки на хладилника са проектирани да бъдат гъвкави в този смисъл, с възможно разстояние от около 85 до 160 милиметра.

Измерете разстоянието между точките на закрепване на оригиналната ви дръжка и сравнете това с информацията за продукта. Ако има съвпадение, можете също да закупите дръжка без име от Amazon, eBay или където и да е другаде.

Алтернатива: преоборудване на магнитна дръжка на хладилника

Има и друга алтернатива: преоборудвайте устройството си с магнитна дръжка на хладилника, след което можете свободно да избирате къде да отиде: малките хора биха искали дръжката им да е възможно най-ниска, а големите хора отгоре.

Вратата на хладилника обаче е доста трудна за отваряне, така че магнитите трябва да бъдат съответно здрави. За тази цел са особено подходящи изключително здрави магнити за гърне - и те вече трябва да имат отвор, към който да прикрепят дръжката.

Сега изберете подходяща дръжка за мебели и я сложете заедно с магнитите. Това става чрез просто завинтване: новата магнитна дръжка е готова за употреба!

Използвайте магнитния щифт като отварачка за врати

Ако не обичате да правите собствена дръжка на хладилника за преоборудване, можете просто да поръчате магнитен щифт с висока товароносимост. Това също така позволява да се отваря вратата на хладилника, без да са необходими усилия или работа за производството му.

Такъв щифт обаче не е толкова "удобен", колкото истинската дръжка на хладилника. Може да се управлява само с няколко пръста, а не с цялата ръка.

Съвети и трикове Не бива да разкъсвате внезапно магнитна дръжка, а по-скоро я дръпнете внимателно - в противен случай тя може да се разхлаби от повърхността. Тези, които предпочитат да отидат до хладилника с люлка, е много по-добре да се модернизират с постоянно монтирана дръжка.