Рей отново на пода на корк

Корк подове всъщност са доста благодарни, което се отнася до задълженията на къщата - все пак има някои неща, които човек трябва да обмисли при почистването на корк под. Прочетете тук, след което пристига.

Коркът не толерира всички детергенти

Коркът е естествен материал - и следователно леко чувствителен по отношение на някои детергенти или методи за почистване. Много трябва да обърнете внимание.

  • Също така прочетете - цени за корковия етаж
  • Прочетете също - Купете Едно евтино Корк
  • Също така прочетете - как трябва да се поддържа корков под

Във всеки случай, трябва да избягвате твърде много вода - коркът също се лекува все още много овлажняващ и след това може да бъде източник и по този начин да носи тежки щети. Filephine или леко влажна кърпа е добре - но повече не трябва да бъде. Че почистването с твърди четки вече е забранено незабавно, трябва да бъде ясно.

Киселинни и силно алкални почистващи препарати не трябва да се използват по-добре - те могат да атакуват, увреждат или сиви чувствителния корк. За съжаление, много конвенционални "почистващи средства за захранване" попадат в тази категория за почвата, която трябва да бъде дори "подхранваща". За корк те често са фатални - така че предпочитат да използват нещо леко.

Дори смазващи сапун, сапун за сърцевини и кърпи или чистачки с микрофибър имат строга забрана на дъното на корл - те могат да атакуват покритията с течение на времето и следователно много склонни към увреждане или проникване на по-късно вече не сменяеми частици на мръсотия в корк.

Стъпка по стъпка правилното почистване на пода на корк

  • Почистващ агент за корк (мек и нито еднакъв все още силен алкален)
  • Грижа за избърсване за корк (тук са специални продукти)
  • Ев. Петрол или восък, ако е необходимо
  • Метла, прахосмукачка
  • без мъх, меки памучни парцали или кърпички
  • кофа

1. Корк подова настилка или вакуум

Kork е от природата от антистатична - мръсотия, която не носи отговорност на такъв етаж и не прониква, докато порите са защитени и затворени. Следователно всмукването и метене е относително ефективно и също трябва да бъде много по-рядко, отколкото в други подови настилки.

2. Избършете с грижа за избърсване

В допълнение към нежен препарат, винаги можете да дадете грижа за избърсване на водата на чистачките. Запомнете: само много малко влажно, по никакъв начин не наводнявате пода или да оставите локви!

3. Толериране или възстановяване

Запечатани коркови подове само на всеки десет години се нуждаят от нови печат, омаслени и восъчни почви, често се нуждаят от няколко пъти годишно, особено в силно стресираните области като багажници, нов слой восък или масло, за да останат защитени. Не забравяйте и отделете време на всеки няколко месеца.

Съвети и трикове Ако премахнете стария восък с восъчен скрепер в восъчни почви преди нов растеж, разликите между претендираните и не толкова стресирани зони са много по-малко очевидни. Подът запазва такава балансирана картина.