Свържете маркуча към потопяемата помпа

Потопяемите помпи са предимно доста лесни за използване. Има обаче няколко неща, с които трябва да внимавате. Когато свързвате маркуча, най-важното е точността на монтиране и херметичността. Моделите на помпите често улесняват нещата за потребителя.

Правилно свържете маркуча към потопяемата помпа

Има много различни потопяеми помпи (27,34 € на Amazon *), както и разнообразие от различни маркучи. И тогава има всякакви системи за свързване. Тези различни категории размери трябва да бъдат поставени под един покрив при свързване на потопяемата помпа и маркуча. За да работи това, могат да се използват следните неща:

  • Дюзи с променлива връзка на потопяемата помпа
  • Скоби за маркучи

Свързващи части на потопяеми помпи

Свързващите части на потопяемите помпи не са стандартизирани - така че ще намерите помпи с различни връзки от всеки производител. Отначало това е недостатък, но повечето серии от помпи компенсират тази трудност с променливи конструкции на свързване: някои имат регулируеми универсални адаптери, други са оборудвани с резбови връзки с различни размери, които могат да бъдат отрязани до необходимата връзка.

По този начин маркучи с различна дебелина могат да бъдат свързани към една и съща помпа, въпреки че трябва да вземете еднократно решение за дюзите, които могат да бъдат отрязани. При необходимост към свързващата резба могат да се завинтват и метални съединители за маркучи, които осигуряват още по-стабилна връзка и улесняват монтажа и демонтажа.

Скоби за маркучи

Като правило маркучите могат просто да бъдат прикрепени към свързващите части и да бъдат притиснати плътно със скоба за маркуч. Ако маркучът няма особено висока присъща стабилност, той трябва да се стабилизира с допълнителни скоби за маркучи в зоната на свързване, ако е необходимо. По този начин могат да се предотвратят пречупвания и произтичащите от това [lin ku = потапяеми помпи само бръмчене] помпи [/ link].

Изберете правилния маркуч

Основните разлики в маркучите са в диаметъра. За градинските маркучи обикновено се дава в инчове, като стандартно се предлагат размери от ¼ до 1 ½ инча. По-голямата част от времето този спектър не се покрива от една помпа въпреки променливата дюза, което също е полезно. Тъй като трябва да приспособите дебелината на маркуча към вашите нужди (къс, дебел маркуч = бърза, богата на литри доставка на вода, дълъг, тънък маркуч = по-бавна, литър-малко вода). Но също така и към производителността на помпата, която е проектирана за различни дебити в зависимост от оборудването на двигателя.