Извадете сифона в душа за почистване

Ако има проблеми с канализацията във вашия душ, сифонът често е много замърсен и е отговорен за това, че водата вече не може да се източи правилно. Сифонът обаче не винаги може да бъде отстранен без големи усилия.

Има ли достъп до сифона??

На първо място, трябва да проверите дали имате някакъв начин за премахване на сифона без големи усилия. Това е само случаят, ако виждате начин да стигнете до зоната директно под канализацията на душа. По правило това се прави чрез ревизионен отвор, т.е. една или повече подвижни плочки от долната страна на основата за душ кабината. Ако имате късмет, това ще ви даде достъп до сифона и ще го премахнете за почистване или подмяна. Разширяването обаче е малко сложно, тъй като зоната непосредствено под душ кабината обикновено е много тясна и сифонът е много труден за премахване.

Необходимо ли е изобщо да премахнете сифона??

Ако това е дренаста, може да не се налага да разширявате сифона изобщо. В повечето случаи те също така получават изпусканията отново, без да се налага да разширяват и почистват сифона. Обикновено, различни остатъци, използвани в сифона, например, остатъци от сапун, коса или други замърсявания, през които диаметърът на тръбата става по-малък и по-малък, докато някъде вече не работи. Първо се опитайте да почистите изтичането, например като използвате следните възможности:

  • Използвайте смукателна чаша за решаване на мръсотията
  • Домашни средства като оцет и печене на прах за почистване на дренаж
  • Използвайте спирала с упорита мръсотия

Когато сифонът трябва да бъде разширен

В някои случаи все още може да се наложи да се отстрани сифонът, например в случай на течове, т.е. ако водата изтича директно под душ кабината, което причинява повреда на повърхността и строителната конструкция. За съжаление премахването е много трудно, ако няма инспекционен отвор, тъй като обикновено се налага да премахнете цялата душ кабина, което разбира се изисква известно усилие. Това обаче все още може да се наложи, ако сифонът е дефектен или искате да инсталирате нова душ кабина.