Неутрализирайте специфичната миризма на каучук

Миризмата на каучук не винаги е подходящо присвоена. Истинската гума се състои от сярна каучук. Този латекс мирише на сяра и естествената миризма на каучук. Отделящите агенти и рециклираните части могат да повлияят на миризмата. За повечето продукти обаче пластификаторите трябва да бъдат неутрализирани.

Истинска и висококачествена миризма на каучук, лоши стоки смърдят

Когато каучукът е вулканизиран, върху него се въздейства сяра. След това отново се изпарява, което освен самата гума създава типичната каучукова миризма. Някои производители добавят вещества, подобряващи миризмата, по време на производствения процес. Това е възможно и при вулканизиране.

  • Прочетете също - Значително оцветяваща гума
  • Прочетете също - Не всички смрадчета могат да бъдат премахнати от гумата
  • Прочетете още - Каучукът на предните врати скърца

Ако постоянно, постоянно и интензивно се установи, че каучукът смърди и раздразнението едва ли е поносимо, без да се премахне вонята, тогава почти сигурно става въпрос за пластификатори. Неутрализирането може да бъде трудно, тъй като някои вещества отнемат седмици или дори месеци, за да се изпарят. В същото време трябва да се наблюдава дали повърхността става лепкава поради изпарението.

Методи за неутрализация в домашна употреба

Неутрализирането е възможно само с метода (проба и грешка). Следните мерки могат да помогнат, но не е задължително. За съжаление, в много случаи действителният и подробен състав на каучука или каучукоподобния материал не е известен:

  • Сварете,
  • Обогатете водата за готвене с етерично масло
  • Разтрийте, омесете и масажирайте с масло от чаено дърво
  • Намажете с оцетна есенция (по-добре 38 процента оцетна киселина), оставете да действа само до минута, в противен случай оцетът ще атакува каучук и ще доведе до втвърдяване.

Професионална неутрализация

Миризмите могат да бъдат повлияни биохимично и физически с интензивна обработка на озон. Генератор на озон, известен от почистването на стаи за пушене, "унищожава " веществата, образуващи миризма. Противоречиво в жилищните помещения, той може да неутрализира добре гумените предмети в камерите за мъгла. Тази процедура, известна още като процес на активиран кислород, се предлага в много автосервизи. Ако по-късно няма пушене в почистената стая, няма риск за здравето при използването му.

Съвети и трикове Ако е възможно, силната и дълготрайна миризма определено е причина да върнете продукта. В TÜV Nord и Süd са възможни съобщения за миризми, които можете да използвате специално за "миризливи " автомобили. Така наречената каучукова миризма обикновено се смесва с пластмасова миризма.