Изтичащият маркуч на съдомиялната машина е изтичащ

Когато маркучът за източване изтича върху съдомиялната машина или става в по-голямата част от случаите, има непрофесионална връзка. Друга причина може да бъде материална умора и крехкост. След локализация на щетите се изискват различни сложни ремонти, които трябва да се извършват незабавно.

Възможни са четири точки за щети

Има четири потенциални места за повреда в съдомиялната машина, където изтичането на маркуч на съдомиялната машина се пропуска:

  • Също така четете - почистете маркуча за източване на съдомиялната машина
  • Също така четете - разширете дренажния маркуч върху съдомиялната машина
  • Прочетете също - на пералната машина, която изтича маркучът

1. Във връзка в устройството
2. Във връзка с изтичането
3. При удължително съединение
4. В кривата на маркуча през дупка или пукнатина

Ако дренажният маркуч на съдомиялната машина е направен правилно, повредата на и в маркуча може да бъде практически изключена за десетилетие или повече. Натоварването на маркуча за отпадъчни води на съдомиялната машина е относително ниско.

Ако въпреки това се получи дупка или пукнатина, скъсяването на дренажния маркуч може да е достатъчно, ако има достатъчен резерв за дължина и "правилното" местоположение на повредата. Ако това не е възможно, маркучът трябва да бъде сменен.

Течове и влага в маркуча свършва

В съдомиялната машина дренажният маркуч е прикрепен към гнездо на дренажната помпа. Ако машината се държи по необичаен начин, като например включване на "нелогични " елементи на дисплея, контролни диоди или сигнални лампи, е важно да проверите незабавно дали вътрешността на устройството е суха. Течът вътре в устройството може да създаде проводящи токови мостове, които водят до тези дефектни вериги и сигнали.

Около края на маркуча обикновено се поставя скоба за маркуч, която притиска здраво маркуча към дюзата. При ремонт трябва да се провери дали маркучът има правилния диаметър за дюзата. Ако маркучът е малко прекалено широк, уплътнителен материал като коноп или гума трябва да бъде поставен около гнездото, преди маркучът да е прикрепен.

Същата процедура е необходима за закрепване към разклонителна тръба или гнездо чрез сифон. Ако дренажният маркуч е удължен и е монтиран съединител, също трябва да се провери правилното прилягане и при необходимост да се затвори отново.

Съвети и трикове Класика е прекалено затягане на фиксиращия винт на скобата на маркуча. Проверете дали винтът "дърпа " и скобата е здраво. Ако се съмнявате, монтирайте нова скоба.