Разширението към редовата къща

Притежавате терасовидна къща, но се нуждаете от повече пространство, отколкото се смяташе първоначално? В тази статия ще разберете какво трябва да имате предвид, когато добавяте към терасовидната къща, как можете да спестите разходи за строителство и защо разширението има смисъл, особено по икономически причини.

За какво трябва да внимавате??

Тъй като една редова къща се състои от няколко, предимно еднакви или подобни на вид частични къщи, разширението трябва оптически да се адаптира към този дизайн, за да създаде успешна цялостна картина. С помощта на разширение някои строители се опитват да внесат „нова свежест“ във вида на къщата и по този начин постигат, че разширението може да бъде ясно разграничено от оригиналната терасовидна къща; най-вече това не е красива гледка.

  • Прочетете също - Преустройство на терасовидна къща
  • Прочетете също - Преустройство на терасовидна къща
  • Прочетете също - градска къща или еднофамилна къща?

Преди да започнете подробното планиране на разширението, трябва внимателно да проучите наличното пространство в имота: Не само разширението, но и достатъчно пространство за съседни имоти са от съществено значение за разрешение.

Не трябва да се забравя и техническият компонент: тъй като приложението също трябва да бъде снабдено с газ, вода и електричество, което изисква връзка със съответните линии и, разбира се, също води до разходи по отношение на материалите и работното време. Вие също така сте длъжни да имате всякакви допълнения, одобрени от строителния орган.

Инвестициите се изплащат

От само себе си се разбира, че разширение към терасовидна къща причинява много разходи, в края на краищата се изграждат една или повече еднофамилни къщи. Но възникващите разходи обикновено се изплащат след определен период от време: Тъй като терасовидната къща се използва в повечето случаи за осигуряване на финансова сигурност, особено за пенсиониране, генерирате допълнителен доход чрез удължаването, което увеличава смисъла и целта на терасираната къща.

Спестете разходи за строителство

Когато добавяте, трябва да адаптирате основното оборудване към другите редови къщи, за да постигнете сравними наеми. Можете да спестите главно чрез сравняване на различни доставчици, но в никакъв случай не трябва да пестите от качество. Това увеличава разходите от поглед назад, тъй като трябва да платите за повреда на липсващата конструкция.

Съвети и трикове Изчислете предварително кога ще се изплати инвестицията в отглеждането. Ако това отнеме твърде много време, може би не си струва да растете.