връзката за мивката се състои от три отвора

Свързването на мивка обикновено се състои от три компонента. Двама лидери доставят студена и топла вода и изтичането разполага с използваната вода. За правилната функция трябва да се наблюдават напречни секционни стойности на линиите, ъгълът на източване се поддържа и се монтира сифон за защита на миризмите.

Терминал

В повечето случаи връзките в стените на баните са донесени и водени в стандартизирана позиция. Трите връзки са поставени в горната част на триъгълника в стената. Двата горни ъгъла подават вода, а долният ъгъл е мястото, където е разположен дренажът. Следните размери са стандартни:

  • Прочетете също - Правилният материал за суета
  • Прочетете също - височина на суетата, без бариери за инвалиди
  • Прочетете също - Сглобяване на смесител за мивка
  • Височината от пода до централното напречно сечение на дренажната тръба е между петдесет и 56 сантиметра.
  • Горните два входящи отвора са на височина между 56 и 64 сантиметра.
  • Разстоянието между двата входни отвора е между осем и двадесет сантиметра.

Тези посочени размери определят необходимите компоненти и вида на закрепването при сглобяване и свързване на умивалника.

Стандартни размери

Дори при различни размери умивалник, връзките за мивки и фитинги не се променят. Следователно, когато планирате мивка, височината винаги трябва да се регулира. Ако се изискват необичайни размери, връзките трябва да бъдат преместени или съответно преместени на място.

Напречните сечения на линията също са обект на стандарти, които осигуряват подходящ и достатъчен приток и изтичане. Вътрешните диаметри на тръбите се мащабират в номиналния размер DN. За захранващите линии за топла и студена вода диаметърът е 15 DN, което съответства на половин инч. Дренажната тръба трябва да бъде с диаметър четиридесет или петдесет DN (1,5 или 2 инча).

Компоненти и изисквания за пространство

Към двете захранващи линии се завинтват ъглови клапани, към които са прикрепени захранващите маркучи към фитингите. Маркучите трябва да бъдат монтирани с толеранс на движение, за да се приспособи окончателният монтаж и разширяването на топлината.

Когато планирате размерите на умивалника и / или инсталирате суета, трябва да се вземе предвид уплътнението за миризма. Състои се от огъната тръба и също така функционира като филтър за груба мръсотия.

Съвети и трикове Подходящо подготвените дренажни тръби имат превключвател, който има закрепваща дюза за свързване на дренажния маркуч за пералня. Помислете и за клон за входа за студена вода.