Външната мазилка на къщата създава красива и защитна облицовка на сградата

Външната мазилка на къщата се възприема предимно като визуална облицовка на гола зидария. В допълнение към дизайнерския аспект, той изпълнява изолационни и защитни функции. Основната структура е еднаква за различните видове мазилки. В допълнение към стенните повърхности, покритието на сградата покрива и други компоненти и фуги.

Видове мазилки и структура

Всички общи външни мазилки се нанасят на два слоя. След полагане на подмазилката се полага финалната мазилка. И двата слоя могат да бъдат обработени в повече от една операция.

  • Прочетете също - Нанасяне на външна мазилка върху стиропор
  • Прочетете също - външна мазилка върху тухлена зидария
  • Прочетете също - външната мазилка замръзна твърде рано

Скритата мазилка е минерална мазилка във всички случаи. Може да се прилага с вмъкната армировка или свободно. Вароциментовата мазилка също е един от минералните мазилки. Четири различни вида мазилка се поставят върху монтажа:

  • Отново минерална мазилка
  • Дисперсионна мазилка
  • Мазилка от силиконова смола
  • Силикатна мазилка

Оптични претенции и ефект

Текстурата и цветът на външната мазилка са определящи за външния вид. В зависимост от вида на мазилката, външната мазилка може да бъде оцветена или боядисана. Тъй като изборът на цветове е относително ограничен при оцветяването, често се избира боядисвана външна мазилка. Структурата влияе и върху видимата степен на замърсяване. В зависимост от приложението и местоположението се полага подходящо почистваща се външна мазилка.

Защита от атмосферни влияния

Валежите, температурните колебания и вятърът са основните напрежения върху външната мазилка. Специални инхибиращи или отблъскващи повърхности могат да компенсират големите натоварвания от дъжд.

изолация

Ако зидарията е изолирана отвън, мазилката покрива изолационния материал. Fiberboard, Styrofoam и Styrodur могат да служат като основи за гипс. Със специални натрупващи се слоеве във външната мазилка могат да бъдат интегрирани топлоизолационни композитни системи. Като алтернатива са възможни термични мазилки, които произвеждат ограничен изолационен ефект без изолационен слой.

Мазилка за цокъл

В долната, приземна зона на сградата външната мазилка докосва изолацията по периметъра. За долната преходна зона до височина около два метра се полага специална основна мазилка. Може да има контрастен цвят, но не е задължително.

Характерът и оптичната структура на основната мазилка могат да бъдат идентични с останалата външна мазилка. В този случай външната мазилка, използвана върху фасадата, често е обогатена с добавки и "опъната ".

Съвети и трикове Избраният размер на зърното има решаващ ефект върху външния вид на вашата мазилка. Дали можете да надраскате, моделирате, търкате или пръскате мазилка, зависи главно от зърната, които съдържа.