изграждането на балкон

Балконът вече се разглежда от основната конструкция специален компонент. В същото време балконът също е изложен на метеорологичните условия. Следователно изграждането на балкон за нейното дълголетие е от решаващо значение.

Специалната характеристика на балкона

Вече на пръв поглед, той показва, че балконът е специален компонент на фасадата на къщата. На пръв поглед е настроен и по този начин напълно изложен на метеорологичните условия. В зависимост от конструкцията, обаче, товароносимостта на балкона или. Подът на балкона може да бъде гарантиран. Така че първо трябва да се разграничи след строителството:

 • Също така прочетете - връзката на стената гледа на балкона
 • Също така четете - замазка за балкона
 • Прочетете също - Осигурете балкон
 • Balanckey
 • Анбаубалкон
 • предпазлив балкон

Структура на закрепването и отглеждането салда

В първите два варианта, т.е. привързаността и анбабалконът обикновено е дървена балконска конструкция. Анбубалконът се носи на външните страни, докосващи опорни стълбове, вътре в нея са закотвени до стената. Балконът за прикрепване, от друга страна, също се поддържа от вътрешната страна със съответните публикации, той е, като името претършва, само настроен.

Структурата зависи от индивидуалното планиране

Конструкцията, предимно изцяло от дърво, е зависима главно от това дали балконът е покрит, така че е артроустойчив или не. В зависимост от доставчика, производителя и строителния план има различни строителни конструкции на балкона. Те са точно определени в съответните DIN стандарти.

Изграждането на конзолален балкон

Също така задайте според съответните DIN спецификации също са извисяващи балконски плочи, така че подови плочи, изградени от фасадата и са предимно самостоятелни. Този тип балкон обикновено се изгражда като дънна плоча с замазка и може да следва две различни концепции. Във всеки случай дренажът на балкона е във фокус на изграждането на балкона.

Водата трябва да се дехидратира ефективно

Тъй като най-големият враг на всяка балконска конструкция е вода във връзка с други климатични условия, особено температурите и свързаните с тях масивни температурни колебания. Ако водата не може да изтече, стрелата ще унищожи строителните материали с течение на времето.

Влагата и проникващата вода определят живота

За лятно време поради високи температури, но още по-лошо през зимата, когато стояха, не дехидратираната влага в почвената конструкция беше замръзване и поръсване. Прави се разлика между повърхността и дренажа. Съответно изграждането на балкон е различно.

Изграждане на балкон с повърхностен дренаж (отдолу нагоре):

 • Балконната тава, изработена от бетон
 • Замазка с градиент от най-малко 1,5 до 2 процента (наклонена замазка)
 • Полиетилен мат (запечатване)
 • Наход за балкон (например естествен камък или керамични плочки)

Изграждане на балкон с дренажен дренаж (отдолу нагоре):

 • Балконски етажи от бетон
 • Замазка с градиент от най-малко 1,5 до 2 процента
 • Запечатване на тънко легло полиетилен подложки
 • Отводнителна композитна система
 • Например настилката (естествен камък или керамични плочки)

Разбира се, има и други дренажни системи. Версията, показана тук, показва текущото техническо състояние на развитие, както предлагат известни немски производители днес.

Текуща надвеса и стената на балкона

Но действителното изграждане на балконската подови плоча също идва за оценката на края (от двете страни и предната част), както и връзката на стената. Най-простата степен са супернатантни подови настилки, както и полиетилен уплътнител или. дренаж. Под канавката след това се монтира периферно.

Стенната връзка в структурата на балкона

Стената на стената обикновено е широк мокър, ъглов метален профил. Но и тук специално оформените полиетиленови компоненти са монтирани зад покритието на пода, което също се поставя като пръстена на стената, че компонентното уплътнява ефективно.

Съвети и трикове за покривни тераси, конструкцията на почвения слой може да се извърши по различен начин. В редки случаи, тази концепция може да се види и при изграждането на балкони: дренажната система работи и дехидратират навън, но до центъра, през пода на терасата на покрива или балконния под.Също така от решаващо значение до необходимата степен на дренаж на балкона е присъствието или планирането на покрив с балкон. Това също е дефинирано в валидните правила за DIN. Конструкцията на балкон може съответно да се различава значително от концепциите, обяснени тук.