балконната подструктура

Балконната подстройка решава значително над дълголетието на балкона. Но той влияе и за избора на използваното покритие и неговата структура. В това ръководство ви информираме за различните варианти, които има субструктура на балкона.

Съответната подструктура зависи от изграждането на балкона

Подконструкцията на балкона е нищо друго освен долната плоча на балкона. Независим, кой тип балкон се дава, подконструкцията е винаги многослойна, е съставна сграда. Различните субструктури могат също да бъдат разграничени според съответната балконска конструкция:

 • Също така четете - замазка за балкона
 • Също така четете - мазилка балкон
 • Прочетете също - покрийте балкон
 • Kragplatte (конзолен балкон)
 • Balanckey
 • Анбаубалкон
 • loggia

Подструктура на лоджия

Изключение е лоджията на балкона. Тяхната подструктура обикновено съответства на този на бетон за изтриване на тавана на стените на сградата, което също е лоджия. Тъй като лоджията е балкон, който се състои от строителния парламент.

Подконструкция за закрепване или култивиране на алк

За привързаност и производители, това е балкон за монтаж. Това означава, че няма пряка връзка с фасадата. При това балконите са само прикрепени или закотвени.

Така, подструктурите на тези балкони обикновено се състоят от дърво, метал или комбинация от него:

 • Метална рамка
 • Кръстови подпори от метал
 • Дървени лагери
 • Тогава дървеният под

Подстройка в протокол (бетонна плоча)

Под налягане, от друга страна, представлява бетонна плоча, която се изплъзва от фасадата. С Monountrious желязо и по-нови балкони за термично отделяне с ISOKASB, бетонните плочи са свързани с бетонния таван на съответния етаж.

Термични свойства на плочата за налягане

Дори наличието на термично отделяне от фасадата означава, че се разглеждат различни свойства и влияния в под налягане. Така че налягането буквално действа като охлаждащо ребра на радиатора. Като охлаждащото ребро, тя премахва тялото на тялото (в този случай сградата) и го насочва.

Структура на действителната балконска бетонна плоча (под налягане)

Но това е нежелан ефект в нашите ширини, защото разбира се разходите за отопление. Ето защо модерните балкони са оборудвани с така наречения изокор. Това отделя бетонното покритие на бетонната плоча на балкона. Бетонната плоча все още е незащитена.

На бетона идва след разделящ слой

В откритото място на фасадата обаче метеорологичните условия имат огромен ефект върху бумната плоча. Следователно, бетонната плоча е снабдена със защитен слой, който също има градиент. Това е балкон или замазка на наклона. Въпреки това, тъй като и двете строителни материали (бетон и замазки) реагират по различен начин на термичното възпаление (студ, топлина), плаката на замазката трябва да бъде изградена.

Замазката получава наклон за дренаж

Следователно между бетонната плоча и плъзгачът се монтира отделящ или плъзгащ се слой. Като цяло, уплътнителен пластмасов филм. Градиентът на замазката е между най-малко 1,5 и максимум 2%, за да се осигури оптимален дренаж на балконния подов панел. Сега замазкият слой е защитен слой за бетона, но в същото време за защита.

Допълнителната подстройка от замазка: плочки

Следователно, сега може да се направи по различен начин. На замазката идва запечатващ удар, след това се преместват плочките. Градиентът се поддържа от площта на плочката, отводняването е повърхностно. Това не е оптимално, защото съвместен хоросан (38,80 € в Amazon *) се изплаква. Следователно има друг вид структура на субструктурата.

Допълнителната подстройка от замазка: дренажна подложка и полагане на свободна плоча

Съответно се премества и уплътнителен слой на замазката. Това е едновременно дренажна подложка. На тази дренажна подложка се разпространяват спот складове (пара или хоросан (7,79 € в Amazon *). На тези лагери сега плочите се отпускат. В същото време лагерите могат да бъдат изравнени. Електрическите складове са регулируеми по височина, в смъртни лагери, пластмасовият лагерният пръстен е напълнен по различен начин.

Принцип на дренаж

Около листата се извършва монтиране на балконното заграждение преди полагане на плочите. Тази рамка също е водопропусклива, под това може да управлява дътен изкоп. Между свободните подови плочи водата се движи на дренажния подложка и получава оттук в канавката.

Съвети и трикове Unterbalkon Paving Ние описваме свободното полагане на, например, бетонни подови плочи в детайли.