мълниезащита с отделената къща

За да се предпазите от лични и имуществени щети, много собственици на една отделна къща инсталират мълниезащита. В тази статия ще научите полезна информация за вътрешната и външната светкавична защита и какви са тези системи.

Външната защита на мълния

Външната мълниезащита, обикновено наричана и мълния проводници, постига висока защита чрез проста техника: от покрив води приблизително осем милиметра дебела проводника по фасадата до земята. В случай на светкавично въздействие, полученото напрежение се насочва директно към Земята и не уврежда никаква вреда на къщата.

  • Също така прочетете - цената на една отделна къща
  • Също така четете - къща или самостоятелна къща?
  • Прочетете също - долната плоча в отделената къща

Въпреки това, светкавичният проводник не се предписва в повечето случаи; Така че това е вашето безплатно решение дали искате да се снабдите с това "Technik". Например, вашата отделена къща стои в близост до по-висока сграда с светкавичен диригент, не се нуждаете от. От друга страна, в нископостроено селище или дори само, трябва да мислите за инвестицията от около 2500 евро, цените варират в широки граници в зависимост от сградата.

За да прикрепите ефективно светкавичния проводник, той не само трябва да включва най-високата точка на къщата, но и възможна техника като сателитна чиния или фотоволтаична система. Особено с инвестиция на тази височина трябва да получите максимална употреба.

Вътрешната защита на мълния

В някои случаи обаче външната защита срещу мълния не е достатъчна, за да се гарантира сигурността. В близост до ударите на къщата могат да бъдат прехвърлени чрез подземните линии в къщата и да унищожите чувствителни технологии като телевизори или компютри. За разлика от защита, защита от пренапрежение, която се състои от няколко предпазители върху дистрибуторите и гнездата.

Тази система включва три нива на защита; Груба, средна и фина защита, която трябва да бъде приготвена срещу всякакъв вид пренапрежение. Цената на обикновената, вътрешната мълниезащитна защита възлиза на около 1000 евро, при което тази цена варира в зависимост от размера на къщата.

Кога трябва да имам мълниезащита?

Предписани са мълнии камиони само на височина над 20 метра, която не е засегната като собственик на самостоятелна къща. Въпреки това, в застраховката на вашия дом, трябва да обърнете внимание дали застрахователят изисква мълниезащита, ако има някакви повреди.

Въпреки дадената доброволност, винаги се препоръчва мълниезащита, защото може не само да избегне имуществени щети, но може да спаси живота. Ако направите инвестицията, но не трябва да правите половин неща: вземете външната и вътрешната мълниезащита, за да бъдете на сигурно място във всеки случай.

Съвети и трикове Уверете се, че сравните цените на различните доставчици. Именно защото цените на флаш лидерите могат да варират в широки граници и инсталацията също така се занимава с работното време, можете да спестите разходите чрез сравнение много лесно.