Инсталирайте сифон в душа и го свържете правилно

Отпадъчните води, образувани при душ, трябва да попаднат в канализационната система възможно най-гладко. За това е необходим правилно функциониращ дренаж със сифон. Това трябва да бъде инсталирано и свързано правилно.

Монтажът на дренаж със сифон в душа

Сифонът директно под душ кабината изпълнява много важна функция. Той работи като капан за миризми и предотвратява проникването на неприятни миризми в банята. За да направите това обаче, е важно той да е инсталиран и свързан правилно. За да постигнете това, трябва да използвате подходящите уплътнения правилно за всички видове дренажи и да инсталирате правилно компоненти като дренажния клапан, основата на клапана и, разбира се, капана за миризма и след това да проверите за течове.

  • Прочетете още - Почистване на сифона под душа
  • Прочетете също - Инсталиране на подово оттичане за душ
  • Прочетете също - Правилно планиране и инсталиране на душ

Как се извършва монтажа на канализацията и сифона

В началото на работата поставете всички необходими части в правилния ред, за да можете да ги инсталирате правилно по-късно. След това сглобяването се извършва в няколко стъпки:

  • използването на изтичането на вода в душ кабината (състоящо се от уплътнение и дренажен клапан)
  • Задръжте формования пръстен и основата на клапана на дъното на ваната
  • завийте изтичането на вода и долната част на клапана, като се уверите, че са в правилното положение
  • Правилно монтирайте капана за миризма и го свържете към канализацията

На какво трябва да обърнете внимание при инсталиране

Важно е да се уверите, че последователността на инсталацията е правилна, така че всички части да бъдат поставени правилно след това и всичко да работи. Използването на уплътненията в правилния ред и положение за монтаж също е много важно. Когато инсталирате уловителя за миризми, трябва също да обърнете внимание на правилното положение на монтажа, за да може по-късно да бъде свързан към канализационната тръба. След монтажа трябва да проверите дали всичко е запечатано правилно, преди да извършите допълнителни монтажни работи или да пуснете душ в експлоатация.

Сифонът предотвратява неприятните миризми от канализацията

Сифонът се състои от U-образно парче тръба, в което винаги остава малко вода. Тази вода предотвратява навлизането на неприятни миризми в банята през канализацията. При всеки душ в сифона влиза нова вода. С течение на времето обаче този воден остатък също може да развие неприятни миризми, например ако душът не се използва дълго време.