Градината на балкона

Градината на балкона или балконската градина не е абсолютно ново изобретение. Но собствената градина се намира на балкона, но така в тенденцията, както никога досега. Градското градинарство е една от ключовите думи. Какво да разгледате в градината за балкона, разберете тук в тази статия.

Балконната градина - парче природа в средата на града

Балконната градина винаги е съществувала. Въпреки това, особено в сегашното ни време, в които в градовете все повече хора в градовете, особено по професионални причини, балконната градина получава напълно ново значение. Градината на балкона е малката част от природата, която можете да се приберете вкъщи, тя предлага компенсация за градския стрес и на върха на това дори и свежи зеленчуци или сладки плодове от собственото ви размножаване.

  • Също така прочетете - балкон дизайн: идеи за малкия балкон
  • Също така прочетете - вдъхновение за морско балкон
  • Също така прочетете - атмосферна коледна украса за балкона

Преди да създадете градината на градската балкон

Въпреки това, има някои точки, които абсолютно трябва да обърнете внимание. Просто започнете и създайте градина на балкона, която не работи. Трябва да се вземат предвид следните фактори:

  • Правната ситуация (закон за съседство или наемане, правилата на дома, лизинг и др.Да се)
  • Местоположението на балкона (например, слънчев юг или сенчест север)
  • Растенията, подходящи за балкон градина
  • Вашето лично и възможно време, което можете да инвестирате в градината си на балкона

Правната ситуация в балконската градина

От особено значение е на балкона на закона за наемане. Тя не само регулира собствените си задължения и права, но и съседите. Това може да дойде и законът за квартала. Типичен пример ще бъде балкон дял тук, който искате да прикрепите защитата на вятъра или да видите защитата като балкон.

Съседът има и права

Вашият съсед може лесно да се почувства ограничен в свободното си развитие на балкона си. Съответна растителна стена с растения, тъй като предпазната защита за балкона може да има същия ефект. Съседът трябва да - поне ако растенията растат на неговата страна и са склонни да се съгласяват.

Право на наем и специални функции в растенията на балкона

Растенията също означават капеща вода, докато се излива, падаща барел и евентуално дори почва, така и за съседа до и особено сред тях. До известна степен (малцинство) съседите трябва да приемат това. Само "марж" е трудно да се дефинират номера и факти. Така че винаги е необходима висока степен на толерантност. Най-добре е да говорите със съседите си и да дадете писмено съгласието.

Къща и лизинг

След това трябва да се разгледа правилата на къщата и лизинга. Ако нищо не може да бъде намерено тук, няма ограничения. Включва забрани, записани в лизинга, те не трябва да ги приемат.

Допустими заводи и свързани срокове

Първо, вашият всъщност наличен път на време е от огромно значение. Бамбукът, например, може да направи и седмица без вода. Домати в слънчево местоположение - и в зависимост от това колко интензивно имате растенията в леярството "излети" - може да има ежедневни и високи нужди от вода. Така че изберете растенията от растенията, които са подходящи като балконски растения.

Подходящи растения за вашата градина на балкона

За балкона, който би бил особено юг плодове като манго, банани или папая, но и джуджета. Типични (почти) битови растения биха били, разбира се, всякакви билки, домати, чили или червен пипер. Дори морковите, лук или чесън, но както и карфиол или колраби вече са успешно поддържани на балкон. Важно е над цялата грижа и интензивността на леене, която се нуждаят от растения.

Балкон и метеорологични условия

В допълнение, положението на вашата градина също решава. Доматите и чушките са истински слънчеви бани. На север балкон или много сенки, които едва ли ще успеете в развъждането. По същия начин трябва да вземете под внимание как вятърът защитава балкона и трябва да инсталирате съответния балкон на предното стъкло.

Предимства на балконната градина

На балкона има градина, но напълно различни ползи. Местоположението е ясно защитено от открито. Многобройни екзотични растения (така и класическите балконски зеленчукови домати) могат да засаждат в жилищната площ през януари или февруари и най-малко през деня от март или април в края на деня. Това постепенно да свикне с по-хладните температури на балкона, помага на растенията безработни.

Насладете се на по-дълго място на балконната градина

В допълнение, времето ви за прибиране на реколтата може да се забави ясно към полето на открито в посока на края на есента. Не забравяйте обаче, че всяко растение изисква плантатор с минимален размер. В доматите, най-малко 10, по-добри още 20 литра.

Съвети и трикове Можете да прикачите растения като отлична защита на балкона, напълно обграждащ. Ако прикачите балконска мрежа, това може да служи отлично като ранг помощ.