Здравословно бъдеще: 5 добри причини редовно да вземат обяд.

Всъщност нямаме нужда от допълнителна покана за кратка дрямка. Но веднага се чувстваме много по-добре, когато знаем, че дременето е наистина добро за нас!

Сега бърза дрямка ... Звучи ли ви познато след обяд?? Мнозина биха искали да легнат и да затворят очи за няколко минути. Правете това възможно най-често! Кратката дрямка е наистина полезна за вашето здраве. Ето пет причини, поради които можете да кажете на шефа си:

1. Облекчаване на стреса

Само няколко минути сън ще намалят стреса. По-спокойни сте след дрямката и се чувствате чудесно. Перфектно, защото твърде много стрес може да насърчи сърдечно-съдови заболявания, да повиши кръвното налягане и дори да увеличи риска от синдром на изгаряне. Със сигурност никой не иска това - и ако малко сън помага, защо не?

2. Подобрено изпълнение на работата

След дрямка сте пълни с енергия. Усещате много нова енергия, можете отново да се концентрирате правилно. Това е много полезно за работата.

3. Бъдете креативни

Дрямката гарантира, че буквално преливате от нови идеи. Използвайки сканиране на мозъка, изследвания показват, че след дрямка сте по-креативни и че дясното полукълбо работи значително по-добре.

4-ти. Подобрена памет

Ако имате много време и можете да спите по час в даден момент, това има положителен ефект върху паметта ви. По време на сън всичко новоучено е здраво закрепено в мозъка.

5. Мускулна релаксация

Релаксиращо тяло и ум: Можете да направите това и с следобедна дрямка. Почивката гарантира отпускането на уморените ви мускули.

Съвети за ефективно следобедно дрямка

  • Между 13:00 и 14:00 ч., Повечето от тях имат своя биоритм, адаптиран към съня. Използва този период за обяд.
  • Представете си будилник, идеалът е 20 минути. Ако спите повече от 30 минути, след това се чувствате лесно.
  • На офиса може да се направи кратък обяд. Уверете се, че главата ви е добре поддържана, в противен случай гледате с неприятна болка в шията.
  • Ако е топло навън, можете да лежите на одеяло в парка.
  • Имате ли проблеми със заспиването, можете Z.Б. Слушайте класическа музика за релаксация.

Gofeminin отива Pinterest!
Следвайте ни на Pinterest? Не? Дойде времето! Тъй като нашите Pinterest последователи първо научават всички новини и тенденции в областта на модата, сватбата, храната, красотата и живота. С нас ще намерите чудесно вдъхновение за всички ситуации. Просто кликнете върху снимката, свържете се с вас бързо и безплатно в Pinterest и ще следвате последовател на Gofeminin. Очакваме ви с нетърпение!