Планът на двуфамилната къща

Планът на двуфамилна къща е решаващ фактор по отношение на комфорта на живот. В тази статия ще научите какво трябва да вземете предвид при проектирането на вашия етажен план и какви опции има, за да адаптирате етажния план според вашите желания.

Отворен или затворен план на етажа?

В зависимост от това какъв си представяте идеален план на етажа, вие също отговаряте на въпроса: отворен или затворен план на етажа? Докато отворен план на етажа освобождава колкото се може повече стени, за да позволи големи стаи и да оптимизира падането на светлина, затвореният план на етажа разчита на отделянето на отделните стаи.

  • Прочетете още - Двуфамилната къща под наем
  • Прочетете още - Цената за двуфамилна къща
  • Прочетете също - Цената на двуфамилна къща

Но затвореният план на пода има и предимства: разделянето на отделните стаи означава, че шумовете не се разпространяват толкова бързо; общата звукоизолация е по-добра, отколкото при отворения етажен план. Кой от двата варианта ще изберете зависи от вашия вкус - потърсете съвет от архитект, който вече има опит с различни етажни планове.

Проектирайте гъвкаво

Важно е да проектирате гъвкаво плана на етажа на вашата двуфамилна къща - това се прави, като се използват възможно най-малко носещи стени. Ако искате да преработите плана на етажа в даден момент, те са досадни, защото не могат да бъдат променени. Разделителните стени, от друга страна, могат да бъдат преместени или премахнати без проблеми в случай на препроектиране.
Следните причини могат да изискват редизайн:

  • Липса на място; не винаги е необходимо удължаване
  • Нова свежест: нов план на етажа създава напълно ново усещане за живот
  • Звукоизолация: За да я подобрите, тя може да помогне за препроектирането на стените

Място за важните стаи

Често използваните стаи като хола или кухнята трябва да бъдат проектирани възможно най-щедро, докато в малко незначителни помещения, като складови помещения, коридори или коридори, те могат да бъдат малко по-тесни. Проектирайте плана на етажа на вашата двуфамилна къща, така че комфортът на живот да е възможно най-добър.

Не трябва да се забравят и детските стаи, в края на краищата децата ви използват пространството си не само за сън, но и за учене и среща с приятели - тук не е достатъчно, ако стаята е с площ 10 квадратни метра. Затова се уверете, че детската стая е достатъчно голяма, за да може уютът на двуфамилната къща да се радва и на следващото поколение.

Съвети и трикове Посетете модели на къщи при строителите на имоти или в сглобяеми паркове, за да получите представа за възможностите за дизайн на етажен план. Там ще намерите и двуфамилни къщи, така че често можете да намерите къщи, които са близо до реалността.