Планът на еднофамилна къща - това, което е важно?

В къща с две отделни къщи планът на етажа не само определя комфорта на обитаване, но често също до голяма степен определя връзката със съседите ви. В тази статия ще научите какво определено трябва да имате предвид, когато планирате къща, която се намира в двойно състояние, за да живеете щастливо в дългосрочен план.

Балансиран комфорт на живот

Тъй като еднофамилна къща се състои от две двуфамилни къщи, обикновено две семейства живеят едно до друго. Следователно когато планирате къщата заедно, от голямо значение е двете половини на къщата да предлагат сравним комфорт на живот. Ако никоя от половинките не е в неравностойно положение по отношение на размера и оборудването, не само е лесно да се разпределят разходите, но и да се живее заедно.

  • Прочетете още - Двуфамилната къща - преградната стена е толкова важна
  • Прочетете също - Изолирайте правилно - защо е толкова важно в къща, която се намира в двойна къща
  • Прочетете още - Защо една модерна двуфамилна къща е толкова важна?

Чувството да си в неравностойно положение в сравнение със съседа често води до спорове и по този начин до обременен квартал. Неща като светлината, пространството или достъпността на къщата могат да бъдат планирани с помощта на плана на пода, така че никой да не се чувства в неравностойно положение.

Индивидуалността създава свобода

Докато двуфамилните къщи обикновено са проектирани отвън, така че двете половини да изглеждат еднакво, дизайнът на етажния план може да бъде индивидуален. Различните етажни планове на отделните половинки на къщата са по-сложни за планиране, но позволяват на всяка страна повече свобода на дизайна и по-малко зависимост от желанията на съседите.

По този начин е възможно чрез етажния план да се смекчи важен недостатък на двуфамилната къща. Защото в повечето случаи вкусовете на двамата строители не са еднакви, поради което трябва да се правят компромиси.

Вкусът ви има значение

Отворен или затворен план на етажа? Дори в къща с две отделни къщи можете свободно да решите кой стил ви харесва повече. Особено в къщи, които не са много просторни, отвореният етажен план, който разчита на малко стени и големи стаи, може да осигури подобрено усещане за простор.

Обобщение

Тук можете отново да разберете ясно какво трябва да имате предвид, когато планирате къща, която се намира в двойно състояние.

  • Честността между половинките на къщата прави квартала по-безпроблемен.
  • Планът на пода може да бъде проектиран индивидуално, за да се получи по-голяма независимост.
  • Имате многобройни опции при проектирането на етажния план, например отворения план
Съвети и трикове Посетете моделни къщи в сглобяеми паркови къщи, които можете да намерите в цяла Германия. По-голямата част от времето са изложени и двуфамилни къщи, които ви дават предложения за вашата къща и ви показват опциите за плана на етажа.