дървесният червей прави и похотливи шумове

Особено в безмълвна среда, понижаването и хрупкавите шумове не са рядкост през дървения червей. В допълнение към обикновените обичайни пирони и други насекоми са силни по време на храненето. Имената, известни в някои региони, които чукат и наблюдават часовника, разширяват звуците, които идват от стената.

Причините за шума в дървото

Три вида бръмбари заразени дървесина в сгради. В допълнение към обикновения пирон, който също се нарича аноби и дърворезба, дървеният блок и сплит дървесният бръмбар са двата вида. В мебелите, почти във всички случаи, в покрива на покрива и в полу-дървения дървен блок се разпространява най-много.

  • Прочетете също - борба с дървесина в дъски
  • Прочетете също - Борба с дървения червей с оцет
  • Също така четете - безопасно разпространение на дървесина в полувремето

Обемът на шума за подаване на ларвите на дървения червей е сравним с досадно ниво на шепот. В конвенционалната ежедневна операция, неприятен и пухкав е трудно да се забележи. С нощно спокойствие, звуковото изображение може да порасне до чука и оркестърни комбинации от шум. В допълнение към зареждането и дървесината и следните причини могат да предизвикат или обогатяват звуците:

  • Мравка
  • Дървени работи (температурни разлики)
  • Термити
  • Оса

Използвайте акустика за лов за заразяване

След откриването на типичните следи, разбира се, централният въпрос винаги е дали дървесният червей е активен или не. В допълнение към изхвърленото дърво, методът Lausch е напълно изходящ начин. За това външният шум трябва да бъде намален или изключен възможно най-много.

Може да се достигне и дърворезба в полувремето и в монтажа на покрива, като се предполага достъп до стетоскоп. Оценката и пълното покритие на всички дървесни компоненти са трудни. Дебели греди с напречни сечения от пет сантиметра "поглъщат" звука. В различните етапи на развитие в рамките на живота на дървения червей има фази на кауза, в които ларвата престава да яде.

Експлоатация на звуците

Waschwürmer не са нечувствителни към шума. Вашите самоизработени звуци обикновено обслужват сигналирането във вашия космос. Tocks използват някои видове кофа за привличане на стилове за размножаване. Получената чувствителност може да бъде използвана в биологичната борба.

Редовно чукане върху дърво (например всяка вечер три пъти пет минути с гумен чук) може да разпространи насекомите. За да бъде още по-обещаващо, може да се предложи и разпръснати жълъди като бягство. Също така може да помогне на звуковата система с радио или друго устройство за възпроизвеждане. Устройството трябва да бъде настроено с директен контакт, например на мебел, и с максимална бас, тихо и за часове на Woodwurm правят живота неудобно.

Видео: "Дървеният бръмбар - живеят на вечеря!"

Съвети и трикове терминът totenwatch се използва, когато звучи като чукане от дървени стени и компоненти проникват. Противно на общата вяра, общият нокти не е причината. Staubloute и други бръмбари осигуряват "ултразяването".