Идеалната повърхност на джакузи - информация за подструктурата

Ако изберете хидромасажна вана и не я инсталирате за постоянно, имате нужда от правилната конструкция. Това позволява стабилна стойка, така че басейнът да не се преобръща и цялата вода да изтече. Повърхността трябва да отговаря на определени изисквания, за да можете наистина да се отпуснете в балонната вана.

Изисквания към подструктурата

Преди да започнете изпълнението на недрата, трябва да знаете изискванията. Само ако те се спазват, джакузито може да функционира безпроблемно. Трябва да се спазват следните точки:

  • гладка
  • просто
  • добре компресиран
  • твърдо
  • Разстояние до стени и огради: мин. 10 сантиметра
  • Технологичните нужди мин. 50 място

Преди всичко районът е важен. Трябва да е възможно най-ниско, защото джакузито не е точно малко. Трябва също така да се уверите, че не използвате материал, който е твърде слаб за подконструкцията, тъй като тегло до 2 тона може да действа на пода, в зависимост от размера на басейна.

Подходящи варианти

1. Бетонна основа

Бетонната основа е класическата на открито, когато изберете хидромасажна вана. Най-голямото предимство на бетонната основа е способността да се ремонтират дори неравни повърхности, независимо дали искате да поставите хидромасажна вана или джакузи. Тъй като трябва да изкопаете яма за основата, по този начин можете да намалите леките наклони в една посока.

Алтернатива на излятата бетонна плоча е фундамент от бетонни плочи или павета, който се полага старателно. В този вариант се уверете, че не се създават подутини и всеки камък или всички плочи са еднакво положени. За да се избегнат възможни проблеми, които ще повлияят на водовъртежа в ретроспекция.

2. Външна тераса

Ако притежавате тераса, можете също да ги използвате като подструктура за джакузина. Проверете преди само дали строителството има теглото.

3. Фондация за чакъл

Фондация за чакъл също е достатъчна за джакузина в много случаи, ако кондензирате всеки слой добре. Камъните не трябва да могат да се движат твърде много, така че тазът да е безопасен. За това цената на този вариант е значително по-ниска, отколкото за бетонна основа.