Индукционната печка и пейсмейкър

Индукционните стада се похвалят предимно като напреднал и реален комфорт. Потенциалните рискове, от друга страна, често се играят или вместо това посочват по-малко рискови, но все още впечатляващи рискове. Такъв пример ще бъде индукционният хост във връзка с пейсмейкъра. Но рисковете всъщност са минимални, но е също толкова малко заемане като обратното.

Как рисковете са по-близо до потребителя

..


Особено предимствата на индукционния плот са похвалени в най-високите тонове. Тогава обикновено е за очертанията на възможните рискове за очевидно безвредните електромагнитни полета, но след това веднага да дойде на пейсмейкъра, но нищо не може да се случи така или и. Като предпазна мярка, обаче, човек съветва за безопасно разстояние от 40 до 60 cm.

  • Също така прочетете - кои температури имат индукционна печка?
  • Също така прочетете - индукционната печка: е вредно магнитното поле?
  • Също така четене - индукционна печка или керамично поле?

..

Изглежда, че е безвредно

Така че всичко изглежда добре, вероятно няма опасност - това е, което потребителят виси. Само това изображение определено е нарушаващо. По този начин потребителят незабавно приема важен закон: претегляне на самия риск за сигурността, защото всичко изглежда перфектно и подходящо обезпечено.

Това е просто неизвестно дали съществуват рискове или не

По-скоро обаче е вярно, че възможните последици за здравето в индукционния плот не могат да бъдат оценени просто. Има само няколко разследвания, които дори се стигат до заключението, че радиацията (ICNIRP) от Международната комисия за защита срещу не-йонизираща радиация (ICNIRP) е превишена редовно и значително.

Предупреждения пред магнитното поле от индукционната печка

След това съоръженията, като например швейцарския федерален офис за здраве, публикуват цяла гама от предпазни мерки, които трябва да се спазват. В индустрията се чува също, че се прави с прилепването на разстояние около 40 cm.

Неправилна употреба

Не се счита, освен използването на неподходящи саксии и тигани или неправилно използване на същото. Защото само ако е наистина висококачествен съдове за готвене с феромагнитен под, който след това трябва да покрие точно размерите на маркера на плочата, той не стига до неконтролираното разсейване на прешлените на магнитното поле.

Само магнитното поле беше приблизително проучено, а не върху ефектите

Досега в малкото съществуващи проучвания е изследвано само магнитното поле. Все още има други много важни въпроси без отговор. Важно е също да се чуе нещо за възможните рискове:

  • Електромагнитното излъчване влияе върху материала за готвене във всякаква форма?
  • Кои ефекти могат да имат електромагнитно поле, което се върти на тялото и свързано с различни процеси?

Потребителят трябва да може да тежи

Разбира се, не може да се каже, че ще има подходящи ефекти. Само, и това е точка на залепване, обратно, но тя може да бъде изключена като малко доказателства. Тези доказателства трябва да бъдат предоставени само. Под формата на нови проучвания, защото досега няма сравнима технология, която се използва като днес индукционния хост.

С пейсмейкър в индукционната печка

По този начин, по отношение на пейсмейкъра, само директните ефекти. Може да е, че магнитното поле засяга пейсмейкъра. Рискът също съществува с други магнитни полета. Ако този от магнитното поле премахва, функцията на пейсмейкъра отново се нормализира. Трябва да се определи съответната неизправност, ако съответните световъртеж или необичайни сърцебия.

По-стари, не защитени пейсмейкъри

По-специално, носителите на по-стари пейсмейкъри са засегнати, тъй като те не са защитени съответно. Все пак възниква въпросът, който е по-стар пейсмейкър и който има по-нов пейсмейкър или дефибрилатор под кожата? Директно адресирани до възможни рискове, производителите и продавачите често се отнасят до семейния лекар. Само какво трябва да се промени тук? Вероятно е малко вероятно лекар да изключи такъв риск.

Изпълнява действителното познаване на точни

Въпреки това, във връзка с най-вече секретния факт, че опасността на здравето не може да бъде изключена, тъй като липсват подходящи проучвания, човек би дал на потребителя толкова информация, за да може той в крайна сметка да реши дали той сега решава за индукционен хост или не. Изявлението, в съответствие с поведенческите правила, няма опасност, ние притежаваме погрешно.

Разбира се, че може да бъде безвредно

Но ние също искаме да посочим, че всъщност може да бъде напълно безвредно. Това е просто нередовно, че няма ценни резултати, които могат да бъдат извикани - нито Pro, нито противоречат. Така че, ако сте използвали пейсмейкър или дефибрилатор, трябва да направите покупката на индукционния плот още по-добре. Независимо кой казва, че е опасно или не - последствията трябва винаги да ги носят сами.

Съвети и трикове под "консумация на енергия в полето CERAMA", ние сравняваме консумацията на енергия и други в този контекст важни факти между конвенционалното керамично поле и индукционен хост. Може би това ще ви помогне да сте сигурни дали искате да модернизирате индукционния плот.