Вътрешната структура на свредлото

Вътрешната структура на пробивна машина се състои от три основни части: двигател, редуктор и пробивна глава или бормашина. Освен това има няколко превключвателя и лоста за настройка и управление в зависимост от разнообразието от функции. Подобният на пистолет корпус позволява на потребителя да упражни необходимата контрасила.

Корпус и превключвател за работа

Дръжката на пробивна машина (48,00 евро на Amazon *) винаги образува ъгъл между 45 и 90 градуса спрямо посоката на въртящата се ос за пробиване. По този начин силите на въртене могат да се контролират с мускулна сила при работа на бормашината. Захранващият блок и захранващият блок, който регулира работното напрежение на двигателя, са разположени в дръжката.

  • Прочетете също - Изграждане на бормашина
  • Прочетете също - Структура на стендова бормашина
  • Прочетете още - Фрезоване с бормашина

Работният превключвател е прикрепен като "спусък" или "спусък" в извивката между дръжката и централния корпус от долната страна на свредлото. Бутон за заключване лежи върху спусъка и заключва изтегления и по този начин включен спусък. Контрол на скоростта е разположен от долната страна на спусъка, ако има такъв.

Функционален превключвател

Наличните функционални превключватели са разположени в горната част на корпуса над двигателя или скоростната кутия. Превключвателят за посока задейства въртене наляво и надясно на двигателя. Ако може да се включи функцията на перфоратор, в предната трета на горната част на корпуса се поставя плъзгащ се превключвател. В тази зона също е зададена възможна смяна на предавките.

двигател

Сърцето на тренировката е двигателят, който доставя между 500 и 2000 вата мощност за нуждите на „направи си сам“. Двигателят, който е поставен в средата на корпуса, има така наречените въглища на гърба към дръжката. Те образуват необходимия плъзгащ се контакт, който "извежда " силата на въртене от двигателя. Възможно е да се сменят компонентите, които са известни още като карбонови четки.

Зъбни колела и лагери

Изходящият вал на двигателя води чрез отместваща предавка към сондажния вал в шарнирния лагер. В зависимост от оборудването се избира силата на удара и въртящият момент се настройва чрез активиране или деактивиране на изместването на предавката.

Пробивна глава или бормашина

На изключителната пробивна вълна, пробивната глава е включена или завинтена в зависимост от типа на сондажа. За машини с регулируем дясно и ляво движение, заключващ винт трябва да фиксира свредлото (14.79 € в Amazon *) на свредла.

Съвети и трикове Конструкцията на сондажни машини ви позволява да използвате машината в хоризонтално и вертикално подравняване. Затягането в стойка за пробиване е лесно възможно.