Мъжки кок: от хипстърския вид до основната прическа?

Джаред Лето го носи, Джейк Гиленхал също го носи: мъжки кок - известен още като 'мъжки кок '. Сега не само балерините или модните блогъри закрепват косата си, мъже от сътворението могат да бъдат видяни и с кнедли за коса - на спорт, в ресторанти, но и на червения килим. Това ли е новата тенденция прическа за мъже? И: Дали 'Man Bun ' всъщност е секси или по-скоро странно?

Как се променят времената: преди няколко десетилетия малката конска опашка на врата беше смятана за подривна от хората на сътворението. Днес все повече мъже носят същата прическа като прима балерина: кок! Изтъкнати фенове на тази прическа са например Хари Стайлс, Джейк Гиленхал или Дейвид Гарет. Но не само младите и диви носят 'Man Bun ' - дори почитаемият Джеф Бриджис наскоро получи награда с тази прическа. Но външният вид не е чак толкова нов: Дейвид Бекъм беше абсолютен пионер, който преди десет години разгледа външния вид и го направи социално приемлив сред футболистите.
Какво характеризира мъжкия кок?
„Мъжкият кок“ има само един основен общ принцип с кифличките на своите колежки: косата се завързва в плитка и след това се увива около ластика на косата. Икономичната версия на 'Man Bun ' фиксира вратовръзката около косата и след това я изтегля само за втори път. Обикновено горният възел седи някъде между тила и задната част на главата. Важно: За да се открои поне от женския колега, 'Man Bun ' трябва да изглежда изключително небрежно. Така че стърчащата коса, разпуснатите нишки и кривата вратовръзка за коса не са случайност, а намерение. В екстремни случаи (напр.Б. с музикант Алекс Еберт) резултатът наподобява птиче гнездо или. това, което ние, жените, бързо извиваме в косата си, преди да скочим под душа.

© Getty Images Последните новини от Джаред Лето Leto и Page: Най-горещите вегетарианци

Има ли зад нея по-дълбок смисъл??
Но, разбира се! Освен модните блогъри, повечето жени въртят небрежния кок в косите си най-вече по практически причини. Според девиза: "Махнете бързо косата от лицето си, и без това никой не може да я види ". За мъжете обаче кнедлът има символична сила: неговият носител иска да изглежда небрежно, хладно и малко дръзко. И: Той е отдаден на своята женска страна. Категории като 'мъжка прическа ' - 'женска прическа ' са твърде малоумни за него. Андрогиния като знак на бунт и отклоняване от масовия поток. Не на последно място, 'Man Bun ' също се радва на нарастваща популярност сред креативни хора и художници - особено в комбинация с пълна брада.