Цената за истински персийски килим

Традицията на персийското тъкане на килими има голямо разнообразие от модели, материали и модели. Използването на висококачествена овча вълна и коприна не само като заплитащи влакна, но и като възлови вериги влияе върху цената на персийския килим. Финотата на шарката и размерът на килима са други определящи фактори.

Виртуалната цена за споделяне на фенове винаги е включена

Изключителната характеристика на персийските килими е броят и плътността на възлите в тъкането. С повече от един милион възела на квадратен метър, продуктите от Иран са сред най-стегнатите килими в света. Овча вълна, сместа от овча вълна с коприна с различни качества и чиста коприна се използва като смес от материали.

  • Прочетете също - килим или ламинат?
  • Прочетете също - Защо килимът прави вълни
  • Прочетете също - Поправяне на разпенен и тъкан килим

Чистите копринени килими са най-скъпи по отношение на материала. Във връзка с фини модели и структури, които се простират до представителни представяния. В зависимост от размера, цените на килимите могат да достигнат до средно петцифрени суми в евро. По-голямата част от персийските килими, предлагани в Германия, са в ценовия диапазон между 2000 и 10.000 евро.

Девет класове по размер и качество

Тъкачите на персийски килими разделят своите персийски килими на девет класа, които описват качество, размер и разположение. Тези класически формати обаче бяха модифицирани за стоки за износ и особено в по-големи размери, адаптирани към вкусовете и нуждите на западната култура на живот. Най-широко разпространени са мостовете, базирани на класическия формат Pardeh и Sartscharak в правоъгълни конструкции със странични размери между осемдесет сантиметра и 2,40 метра. Мостовете се предлагат до голяма степен от около 200 евро до 1000 евро.
Големите килими на класовете Ghali, Dosar и Kelleghi са тъкани в кръгла и правоъгълна форма. Имате странични размери от 1,50 до три метра или диаметър до три метра. Килими за овча вълни в най-простите версии започват от около 1500 евро, килими с копринена част или копринени разходи от 5000 евро нагоре. Декоративните модели трябва да правят ценови разлики от около двадесет процента при еднакъв размер, материал и тъкат. Най-добрите продукти по-специално се наричат ​​Ghalitcheh.

Съвети и трикове, за да разпознаете истински килим, особено местоположението на възлите. Трябва да имате неравномерност. За разлика от имитиращите стоки, не може да се извади фолио с игла.