Цената на игралния пясък понякога е изкуствено висока

Типът пясък, известен като пясък за игра, обикновено е кварцов пясък с малки, кръгли зърна, който е измит веднъж или няколко пъти. Терминът не е защитен и много производители се възползват от съзнанието за риск на родителите на играещи деца, за да оправдаят по-високите цени.

Не е защитено име

Кварцовите пясъци със зърнени размери от нула до два милиметра се класифицират под класификацията на игралния пясък. Чрез измиване на пясъка за игра веднъж или няколко пъти и пресяването му по този начин, грубите компоненти се отстраняват. Мъгливи остатъци като глинеста почва или глина остават в най-малките следи, което дава на игралния пясък способността да се слепва, когато е влажен или мокър.

  • Прочетете също - Цената за пълнене на пясък е ниска
  • Прочетете още - Цената на натрошения пясък се изчислява въз основа на теглото или обема
  • Прочетете също - Цената на кварцовия пясък също зависи от чистотата

В допълнение към типичното си използване на детски площадки в пясъчници, пясъкът за игра също се използва като пясък за езда, като бункер пясък на голф игрища и в спортни съоръжения. Чистотата и добре сортираният размер на зърната също прави пясъка за игра популярната почва в терариуми и аквариуми.

Измит пясък в добра степен

Решаващият фактор е, че винаги измитият пясък, който при доставката отговаря на хигиенните изисквания, които се изискват за играта на децата. Производителите документират процеса на измиване със сертификати.

Честата информация за тестовете TÜV или GS пломбата за тествана безопасност са аргументи за продажба, които нямат значение за качеството. От 2009 г. печатът GS не е присъждан за игра на пясък. Ако обаче продуктът е изрично обозначен като детски пясък за игра, се прилагат общите законови разпоредби относно детските играчки, като например задължителната свобода от вредни вещества.

Толкова струва играта на пясък

1 кубичен метър измит пясък за игра (размер на зърната 0-2 мм) като насипен материал
приблизително. 22 EUR
1 тон двойно измит основен пясък (размер на зърната 0-2 мм) като насипен материал
приблизително. 32 EUR
1 тон измит пясък за игра (размер на зърната 0-2 мм) като насипен материал
приблизително. 31 EUR
1 тон измит пясък за игра със сертификат за изпитване (размер на зърната 0-2 мм) като насипен материал
приблизително. 35 EUR
1 чувал от 25 кг измит игрален пясък със съдържание на глина (без информация за размера на зърната)
приблизително. 2 EUR
1 чувал с 25 кг пясък за игра чрез онлайн доставка
приблизително. 12 EUR

Съвети и трикове Терминът пясък за игра също включва пясъци, които не са предназначени за пясъчници. Разберете дали пясъкът на играта съдържа хапитни акции, демонстрирани поне веднъж и размерът на зърната е нула до два милиметра. Ако е така, можете да използвате пясъка дори без изричното име като пясък в пясъка в пясъка.