Крайната изолационна лента за плочки и нейното правилно полагане

Така наречената изолационна лента за ръбове е много важна за избягване на звукови мостове. Много е важно това да се полага без пропуски и наоколо. Това е особено вярно при полагане на подове, изработени от плочки.

Използвайте изолационни ленти за ръбове и избягвайте звукови мостове

Подът за замазка обикновено се полага плавно, за да се избегнат така наречените звукови мостове, при които звукът на пода преминава към стените в определени точки, което трябва да се избягва. Следователно в случай на плаващ под е важно да се използват подходящи изолационни ленти за ръбове или. Да се ​​използват ръбови ленти, чрез които се избягва директен преход на подовото покритие към стената или вратата. Лентите са съществена част от звукоизолацията и топлоизолацията. Те също играят важна роля при последващия монтаж на горни покрития на пода. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, особено при полагане на плочки.

  • Прочетете също - Изолационни ленти с остриета след полагане
  • Прочетете също - Изолационната лента на ръба и нейната правилна дебелина
  • Прочетете също - Прикрепване на изолационна лента за ръбове и как да го направите

Полагане на плочки и правилната топлоизолация и звукоизолация

Не само подовото покритие и площта отдолу са важни за правилната топло и звукоизолация. Областите на ръбовете също играят важна роля. За съжаление, това често се пренебрегва и на някои важни неща не се отделя достатъчно внимание при полагане на плочки, като например следното:

  • изрязване на изолационните ленти на ръба до правилната височина
  • точното време за изрязване на лентите
  • безпроблемното полагане на изолацията на ръба
  • полагане на изолацията на ръба върху врати, стълбове или други компоненти
  • използването на лентите за изолация на ръбовете при полагане на плочки

Използвайте правилно изолационните ленти на подовите плочки

Изолационните ленти се използват за мокри и сухи замазки (€ 33,00 в Amazon *). Те осигуряват необходимото разстояние между пода и различни части на сградата. Когато се използват правилно, те могат да бъдат обработени сравнително лесно и бързо и предлагат адекватна шумоизолация и отделяне на звука. Важно е лентите за изолация на ръбовете да се отрязват само в самия край, когато пода на замазката е напълно обработен и плочките вече са положени. Когато полагате плочки, уверете се, че никакви материали не могат да попаднат в процепа между пода и стената.

Нарежете лентите в самия край

Най-добре е крайните изолационни ленти да останат на място, докато не бъдат изцяло положени и е време да прикрепите первазите.