Защитата на звука на удара: Общ преглед

Въпросът за въздействието на звука играе голяма роля, когато става дума за комфорт на една къща. В тази статия ще научите защо доброто влияние е толкова важно, колкото можете да стигнете до него и колко високи са разходите.

Чувство за защита на звука - повече от просто комфорт

Лошо изолирана къща има много недостатъци: не само нисък комфорт на живот, който се характеризира с постоянен шум от други помещения, но и здравните щети, като например стрес или нарушения на съня, са последствията от лошо или несъществуващо въздействие звуково изолация. Следователно инвестицията в нова изолация на въздействието винаги е полезна, ако е необходимо - дали за нова или стара сграда.

Нашата препоръка

Selitac 3 mm - Подчертаване за паркет и ламинат (10.63 m²)
20,95 EUR към продукта

С добра шумоизолация на удара, обикновено се свързва добра топлоизолация, тъй като голяма част от изолационните материали, които съдържат звука на основата, едновременно осигуряват термична защита. Това гарантира, че вашият дом е ефективен и да се възползва от по-ниските разходи за енергия. И да не забравяме: ще увеличи ефективността на къщата ви чрез новата изолация, инвестицията на един ден очаква.

Многобройни възможности

Прилагането на добро въздействие звуково изолация може да се извърши по различни начини. Ето няколко примера:

  • Изолация на таваните
  • Изолация на подовете
  • В зависимост от тавана

Възможно е почти всяка къща да се инсталира добра изолация или модернизация за постигане на адекватно въздействие на звука. Не само всички подови настилки като винил, ламинат или PVC, но също така и подово отопление са подходящи за това, че са снабдени с нова изолация на звук. Също така сглобяеми къщи или други сгради с дървена конструкция могат да бъдат изолирани така, че живият комфорт да се увеличи забележимо.

Нашата препоръка

Парадор акустична защита 100 - изолация с интегрирана защита на влагата за винил-,...
28,90 EUR Отидете на продукт

Изборът на изолационни материали е страхотно: естествени материали като овча вълна или дървесни влакна за изкуствени изолационни материали като PE защитен филм, почти всичко е възможно. Но това не означава, че всеки плат се вписва във всяка къща: преди да закупите специалист, се препоръчва кой материал е най-подходящ за вашия дом.

Доброто въздействие Защитата на звука не трябва да бъде скъпа

Повечето хора незабавно мислят за ужасни разходи, когато темата "нова изолация" се появява. В този случай, подови настилки като ламинат, които вече са снабдени с изолация на звук на удар, са достъпни от около десет евро на квадратен метър. Дори и с по-силни или потенциално по-ефективни изолационни материали, материалните разходи обикновено не са толкова високи, колкото се очаква.

Нашата препоръка

EKB Cork изпичане звукоизолация 15x1m 2mm силна естествена изолация подложка за паркет и ламинат
36,90 EUR за продукта

Работните разходи, от друга страна, могат действително да бъдат високи, поради което те могат да спасят много пари със собствения си принос. В търговците на дребно или интернет получавате съвети и съвети за това как да поставите вашата изолация себе си и какво е необходимо, за да се отбележи.

Съвети и трикове Въпросът за въздействието на звука е обширен и разнообразен. Ето защо, информирайте се предварително изчерпателни материали, тяхната пригодност за вида на къщата си, както и цените и разходите. Защото, ако вече знаете за много решения и имате преглед, много решения не попадат толкова силно.