разликата между плексиглас и акрилно стъкло

Акрилно стъкло и плексиглас - и отново тези термини падат за дома и занаятчиите. Ако вече сте държали плексиглас диск и "конвенционален" акрилен стъклен парче в ръцете си, може да сте се запитали къде е разликата. Много от тях имат предвид първия интернет, за да разберат разликата. Но толкова често трябва да внимавате тук. Защото дори в интернет не винаги може да намери истината и предразсъдъците, може би дори подхранва. Следователно ще обясним разликата между плексиглас и акрилно стъкло или., Дали има това изобщо.

Занаятчикът се отличава много добре между plexi и acrylic стъкло

Дори въпросът за разликата между плексиглас и акрилно стъкло, който е изследван в интернет, показва колко е важно ясно да се обясни разликата. Всъщност има вноски в интернет, които също са открити в търсачките, в които авторите се оплакват за това занаятчии и специализирани магазини, правят разлика между плексиглас и акрилно стъкло.

  • Също чета - плексиглас и акрилно стъкло - разликата
  • Прочетете също - редактиране на плексиглас
  • Прочетете също - свойствата на плексиглас

Не го оставяйте да стигнем до недоразумение

Особено интересно ще бъде такъв принос, ако тези автори дори задават въпроса дали един майстор или дилърът основно ще държат всички клиенти за глупави, защото в края на краищата, плексиглас и акрилно стъкло са еднакви. Тогава все още е прикрепено, че може да е само за издърпване на спечелените пари от чантата. Сега някой чете този пост, който наистина няма представа и интернамира дадената информация.

Има разлика

Преди интервюираната занаятчийска компания предоставя, тя вече е изобразена като измама, защото той препоръчва плексиглас, който може да бъде значително по-скъп от друго акрилно стъкло. Лошата връзка между занаятчиите и клиентите вече е неизбежна. Така че е много важно да се релативизират такива изявления в интернет. В края на краищата, подобряването на дома (в зависимост от акрилното стъкло, с което можеше да се сравнява с плексиглас) абсолютно прав.

Плексиглас е акрилно стъкло

..

Въпреки че плексигласът не е подвид на акрилното стъкло, следователно не е идентично по качество. Отправната точка за акрилно стъкло е полиметилметакрилат, къса PMMA. Той е изобретен почти едновременно в Англия, Испания и Германия, а именно около 1928 година. Д-р. Otto Röhm от Германия беше, че това е донесено няколко години по-късно до серийна зрялост. Гъвкавите пластмасови плочи, които не могат да бъдат прозрачни, но също и прозрачни като стъкло, тогава нека защитава плексиглас под марката.

..

Но акрилното стъкло не е непременно плексиглас!

Това първо ще бъде определено, че плексигласът е съвсем друго, освен всяко друго акрилно стъкло. Но колко огромно могат да бъдат различията в качеството, друг пример обяснява: много хора имат кола и вече трябва да шофират много километри. Въпреки че всяка гума е черна и кръгла, има огромни разлики между евтината гума на доставчик No Name и Premium PNEU на производител на марката.

Plexiglas е продукт, който убеждава главно от неговото качество

Със сигурност те също знаят и други продукти, които се държат така. Независимо дали използвате конвенционално акрилно стъкло, без да знаете производителя или да използвате плексиглас, прави ясна разлика в зависимост от приложението. Например, плексиглас е изключително издръжлив. Лос, лишеи и водорасли не са толкова добри. В допълнение, тя винаги се отнася за точния състав на съставките и добавките.

Генерирани са множество разлики и свойства на продукта:

  • Не до абсолютна прозрачност
  • UV защита
  • Чувствителност към времето
  • Гъвкавост при различни изисквания
  • цвят
  • Форма (брезенти или вълнообразни плочи)

Това е въпрос на стандарти за качество

Например, свържете се с Evonik Röhm GmbH, който днес държи правата за плексиглас, той произвежда и разпространява, ще можете да ви информирате точните свойства на продукта. Дивизираният мениджър в магазина за хардуер се прави чрез акрилното стъкло, което може да не се предлага за специална цена, няма наистина задължителни изявления. Така че е доста разлика дали акрилното стъкло от неизвестен производител или плексиглас се използва от Evonik Röhm GmbH.

Съвети и трикове Съществуват множество приложения, в които висококачествените свойства на продукта са задължителни - например в UV защитата на акрилното стъкло. Така че ние винаги се събуждаме дали малко по-скъпите плексиглас не отговарят на вашите изисквания и е по-рентабилен в дългосрочен план. Защото със сигурност животът е много по-дълъг.