Водоотблъскващата мазилка за стена в банята: За какво да внимавате?

В днешно време банята вече не трябва да съдържа плочки, дори в зоната на изпръскване. По принцип всички зони могат да бъдат покрити със стенна мазилка, но разбира се важат строги правила поради високата влажност. Заедно ще разгледаме какво трябва да се има предвид, когато става въпрос за водоотблъскваща мазилка за стени в банята, така че да останете доволни в дългосрочен план.

Водоотблъскваща мазилка за стени във водната зона за пръски - наистина?

Да, наистина, водната площ с пръски също може да бъде покрита с мазилка. Въпреки това, трябва да бъдете изключително придирчиви, когато правите своя избор: допустими са само продукти и системи, които са изрично подходящи за тази цел.

  • Прочетете още - Професионално шлайфане на мазилка за стена: Ето как работи!
  • Прочетете също - Тези шарки за стенни мазилки изглеждат наистина шикозни!
  • Прочетете също - Многото различни начини за нанасяне на мазилка за стена

Освен това трябва стриктно да следвате инструкциите за употреба, дори ако това може да бъде доста досадно. Някои водоотблъскващи мазилки за стена не трябва да се използват от миряни на първо място, това изисква много практика и ноу-хау.

Коя мазилка за стена мога да нанеса в банята??

Можете сами да нанесете всяка мазилка за стена в банята, която не е в зоната с директно изпръскване. Моля, обърнете внимание на внимателната подготовка на основата, така че тук също да се постигне ефективна защита от влага. Освен това изберете специална мазилка за банята.

Можете да пуснете пара в зоната на пръски, ако сте избрали система за мазилка, която се гради една върху друга и има ясни инструкции за употреба. За да бъдете сигурни, попитайте специализираните търговци на дребно дали това наистина е подходящо за миряни.

Специални правила за зоната на изпръскване

Водоотблъскващата мазилка за стена трябва да бъде абсолютно непропусклива в зоната на пръски, така че водата да не се събира никъде в стената незабелязано. Това може да доведе до значително увреждане от влага и плесен!

За тази цел са подходящи само специално проектирани мазилки, които обикновено се нанасят на няколко слоя. Някои от тях дори могат да се нанасят върху стари плочки, придавайки на старата баня съвсем нов облик.
По-нататък бихме искали да ви направим интересно предложение за директната влажна зона, което ще ви достави удоволствие в дългосрочен план: Какво ще кажете за фин Таделакт, извършен от опитен професионалист? Това изглежда прекрасно класно!

Съвети и трикове Всеки, който избере Tadelakt, трябва да бъде внимателен при почистване. Силно компресираната повърхност не понася абразивни или киселинни почистващи препарати, но е доволна от сапуна от черни маслини.