Интервю с дизайнера Марсел Остертаг: Този моден грях изобщо НЕ работи с жени!

Не много отдавна дизайнерът Марсел Остертаг се натъкна сам на модния подиум с високи токчета. Лицето беше гримирано ексцентрично, дължината на косата до раменете, тялото в женския юмрук. Но когато дизайнерът ни среща зад кулисите преди своето ревю, едва ли можем да повярваме на очите си

..

Високи токчета, грим, дълга коса? Нищо! Вместо това ни посреща симпатичен на вид млад мъж с къса прическа и тридневна брада. Пържени картофи и кола все още в ръка: храна за нервите преди модното му шоу да започне след няколко минути. Докато рок групата репетира на мястото, стар склад в Берлин Кройцберг, ще съпътства ревюто с музика, дизайнерът ни отвежда в катакомбите. Между нервните модели, оживените фризьори и изцяло окачените рафтове за дрехи имаме разговор с 'новия ' Марсел Остертаг.
gofeminine: Вашето ревю се казва 'Lava '. Откъде идва горещото име??
Марсел Остертаг: Отпечатах изригващ вулкан и течаща лава върху коприна. Този модел е сърцето на колекцията. Избрах съответстващите цветове: каменни цветове, пясък, черни и червени тонове.

Изглеждате по-пораснали. Новата ви визия също е отразена в колекцията?
От една страна, външният вид на 'Lava ' е млад и се съчетава добре с местоположението. Колекцията е гореща, без да показва много кожа. Този път няма прозрачни части, както обикновено при мен. Така че колекцията е малко по-възрастна.
Звучи вълнуващо, но не всяка жена има право "промяна " да купува скъпа дизайнерска мода

..


Моят съвет за жени, които нямат пари: реколта и битпазари! Взех палтото, което нося днес, в магазин за боклуци във Виена - само за четири евро! Ако имате късмет, можете дори да намерите стари дизайнерски части за много малко пари. Изобщо не съм фен на Primark & ​​Co.

Какво е истински моден грях за вас?
Мисля, че няма нищо по-лошо от това, когато видите 'poritz ' на панталоните. Дънките трябва да се режат по-високо и да седят добре.
Какви пет елемента дрехи трябва да имат жените в шкафовете си??
Малко черно, готин тренчкот, черните помпи винаги са добри, не са добре прилепнали дънки и страхотен пуловер с щампа или бродерия.
Любимата ви тенденция за 2015 година?
Трудно да се каже. В момента е разрешено почти всичко. Най-важното за мен е стилът да съответства на типа. Просто трябва да се чувствате комфортно в него. Тогава всичко е ок.

Най-горещите снимки на модното шоу "Лава" от Марсел Остертаг