диафрагма: превенция без хормон за жената

Диафрагмата е надежден контрацептив за жената: това е механичен метод за превенция, който предотвратява контакта на спермата и яйцеклетката. Така диафрагмата е реална алтернатива за жените, които искат да предотвратят без хормони.

Какво точно е диафрагмата?

Диафрагмата (наричана още песар) е, като презерватив, механичен контрацептивен метод, който предотвратява сперматозоидите по време на сексуален контакт, попада в матката.
Диафрагмата наподобява в около една малка шапка с ръба: тя е вид капачка на фината му мембрана (изработена от латекс или силикон) с еластичен външен пръстен. Както при презерватива, има малка издатина в средата на мембраната. Диаметърът на диафрагмата обикновено е между осем и десет сантиметра.
Диафрагмата се използва като презерватив, преди сексуален контакт. Въпреки това, не е посочено за вече издигнат пенис на човека, но известно време преди секс във влагалището на жената. Там, диафрагмата образува вид защитна стена срещу сперматозоиди: капачката се подхлъзва над мърморенето в задната вагинална стена, където има непроницаемо затваряне и предотвратява тласъкът на спермата в матката.

Безопасност: Колко надеждно предпазва диафрагмата?

В случай на правилно прилагане и адаптация, диафрагмата е надежден контрацептивен метод. Въпреки това, числата, които безопасността на диафрагмата се отнася до доста колебания. Индексът Pearl е легенда и пишете между 0 и 20, което има няколко причини:
Сигурността на този метод е силно зависима от точното адаптиране на диафрагмата, както и на опита на потребителя, респ. правилното приложение. Следователно е необходим добър съвет и насоки за правилното заявление. Най-добре е да се прилага за вашия гинеколог или квалифициран консултативен център, z.Б. От Pro Familia.

Приложение: как да се използва диафрагма?

Използването на диафрагмата отнема известна подготовка - и упражнения. Следователно приложението не е толкова спонтанно, колкото презервативността. За това обаче, съпругата има контрол върху функциониращия контрацептив и не зависи от похотта или необичайното на партньора.

Тъй като жените не са само анатомично разграничени навън, но разбира се в тялото им, правилният размер на диафрагмата трябва първо да бъде определен от специалист. Това обикновено е гинеколог, но и някои женски здравни центрове, pro familia u.Ä., Предложете тази услуга.
По този повод ще ви посъветвате подробно за неговия ангажимент, защото за начинаещия, вмъкването на диафрагмата първоначално е необичайно. Диафрагмата действа в действителност невидима и не може да се проверява визуално за правилното му място.

Преди секс, съпругата трябва да намери времето и да има свобода да въведе правилно диафрагмата правилно. За да се засили защитата, контрацептивен гел (или крем), така наречен спермицид, се прилага към диафрагмата. Този гел ефективно убива спермата във вагината.
Комбинацията от контрацептивен гел и диафрагмата се счита за подобна на хапчето.

По-добре използвайте правилния преди първи път, защото точно сега не работи. Имате нужда от чувство на пръст, не само защото диафрагмата се въвежда с пръстите (или лента за вмъкване), но преди всичко да го поставите правилно. Веднъж поставени, по-добре проверете дали наистина не може да се премести. Ако диафрагмата е права, не е да се чувствате, също толкова малко като тампон.

Когато точно трябва да използвате диафрагмата?

За оптимално защита на диафрагмата, тя не трябва да се използва повече от два часа преди секса. Този период от време позволява определено, изгодно количество планиране.
Разбира се, диафрагмата може да бъде въведена директно пред секса, но човек трябва да продължи особено внимателно и да не свети от собственото си удоволствие за небрежност.

Рискове и недостатъци на диафрагмата

Както при презерватива, диафрагмата е рискът от алергична реакция към използвания латекс. В допълнение, от обекта във влагалището, разбира се, може да се стигне до дразнене на лигавиците.
По принцип, обаче, диафрагмата е благоприятен контрацептивен метод, защото в женския хормон баланс не се намесва. Цикълът остава, както е той.
За разлика от презерватива, обаче, диафрагмата не защитава срещу HIV инфекция или болести по пола, но само преди бременността. Ефективната защита срещу болести, предавани по полов път, е единствената и самостоятелна презерватива.

Кога може да се премахне диафрагмата отново?
След сексуален контакт, диафрагмата трябва да остане най-малко 6 до 8 часа във влагалището, така че никаква сперма повече в цервикалния канал е наистина загубена. Защото спермата може да оцелее няколко часа във вагината.
Най-късно 24 часа след полов акт, обаче, диафрагмата трябва да бъде премахната.

Разходи: е превенцията с диафрагмата скъпа?

Цените могат да бъдат много различни: диафрагмата може да струва от 30 до 50 €. Има и разходи за контрацептивния гел, който се прилага към диафрагмата. Възможни са и възможните разходи за доставка, адаптация и контрол на контрола могат да бъдат направени.

Хормонски пръстен: алтернатива на диафрагмата

Подобно на диафрагмата, хормонният пръстен се въвежда във вагината и се подхлъзва над майчината уста. Той работи обаче според принципа на хапче.
Хормонският пръстен не образува затваряне и следователно не може да се подхлъзне. Той предотвратява хормонел и работи за максимум четири седмици.
Хормонният пръстен се счита за подобен надежден като хапче, но има явно предимство: не е нужно да мислиш за него всеки ден - кръст в календара е достатъчно.

Източникн:

  • Федерална асоциация на гинеколозите.В.
  • Федерален център за здравно просветление (BZGA)
  • Pro Familia

- попита: каква контрацепция е най-безопасната?

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео на редакцията

Повече информация за предмета на превенцията е тук:

Превенция без превенция без хормон? Това са най-добрите методи
Преобладават в дългосрочен план: най-важната информация за спиралата
Исканият от превозвача иска: кои контрацептивни се адаптират към мен?
Безопасна защита от имплант: 9 въпроса за контрацептив