Използвайте уплътняваща лента за душ след това

Известно е, че душът е много влажен, поради което трябва да има достатъчно уплътнение. Може ли това уплътнение всъщност да бъде извършено впоследствие или душът винаги трябва да бъде напълно запечатан в случай на течове?

Уверете се, че душът е правилно затворен

Ако душът не е запечатан правилно от самото начало, могат да се получат невидими повреди, които с времето могат да станат много скъпи. Много е важно основата да е твърда, суха и без замърсяване или отделяне на материали. Ако нещо се е объркало тук, е много трудно впоследствие и най-вече перфектно запечатване на душ кабината и цялата душ кабина. Често се свежда до факта, че подложката за душ трябва да бъде напълно премахната и запечатана отново, за да се постигне перфектен резултат. Последващото запечатване с обикновена уплътнителна лента може да бъде само временна мярка, ако дори е опция.

  • Прочетете също - Нанесете уплътнителна лента върху душ и използвайте други уплътнители
  • Прочетете също - Преоборудване на душ на нивото на пода
  • Прочетете също - Правилно запечатване на гипсокартон за душ

Душ след това или. повторно запечатване в няколко стъпки

Водата ще остане там, където й е мястото, само ако влажната клетка е правилно затворена. Ако нещо е направено неправилно тук, обикновено се свежда до повторно инсталиране на системата, за да се получи перфектен резултат и да може отново да се уплътни правилно душът. За това са необходими следните стъпки:

  • отстранете старите уплътнителни материали и почистете старателно уплътняващите повърхности
  • За да направите това, ако е необходимо, извадете душовата тава и запечатайте повърхността, ако е необходимо, с подходящ уплътняващ филм или с други помощни средства, като специален течен филм
  • Поставете отново душовата тава и внимателно фугирайте краищата, като се уверите, че уплътняващите повърхности са чисти
  • сглобете отново душ кабината и запечатайте точките на преход към душ кабината и стените

Какво ще кажете за последващо уплътнение, например с уплътнителна лента?

Както вече споменахме, последващото запечатване, което може да се извърши например с уплътняваща лента, обикновено трае само за кратък преходен период. В дългосрочен план в повечето случаи едва ли ще можете да избегнете пълното и внимателно запечатване от самото начало, ако искате да поддържате перфектно уплътнение в санитарната зона в дългосрочен план. Всичко друго би било нечиста работа и следователно не е препоръчително в дългосрочен план.