Заменете старото стълбище с ново: бързо и старателно

Понякога старо стълбище вече не може да бъде запазено, било то по статични или чисто визуални причини. Тогава вече не се изисква ремонт, а професионално изпълнена подмяна на стълби. Това може да бъде по-бързо и по-евтино от цялостен ремонт, особено ако прясно подбраното сглобяемо стълбище вече е готово.

Изграждането на стълби е професионална работа

Във всеки случай не забравяйте, че изграждането на по-голямо стълбище е професионална работа, защото това е компонент, който трябва да отговаря на високите изисквания за безопасност.

  • Прочетете също - Провеждане на стълбищни промени професионално
  • Прочетете също - Какво да правите, ако стълбите скърцат
  • Прочетете също - Как да рисувате професионално стълбите: ръководство

DIN 18065 определя строителния закон за стълбите, който трябва да се спазва във всеки случай. Съдържа например граничните размери за използваемия протектор, наклона и протектора. Но перилата също са обект на някои правни стандарти.

Офертите в интернет, които обещават смяна на стълби за един ден, са примамливи. Истинските професионалисти могат да се доверят на такава бърза подмяна на стълби. Огледайте се за доставчик, който е активен във вашия регион и има хубава гама от нови стълби.

Премахнете старите стълби

Повечето стълби в жилищните сгради са болтови или стринг стълби, те са прикрепени към носещите стени и са сравнително лесни за премахване. Ако сами нямате опит с подобна мярка, по-добре е да потърсите експертна помощ.

Когато старите стълби са напълно премахнати, затворете дупките в стените с пълнеж (4,25 евро на Amazon *) . Сега можете да замените премахнатите стълби с нови.

Подменете стълбите професионално

Новите стълби може вече да са налични в отделни части и трябва само да бъдат инсталирани. Като алтернатива, ако имате бюджет, можете да накарате дърводелец да приспособи стълбище - това създава скъпо, но ценно, уникално парче за вашето жилищно пространство.

Бетонното стълбище, излято на място, е също толкова твърдо и може да бъде създадено изцяло според вашите собствени идеи в рамките на допустимите правни стандарти. След това бетонно стълбище може да бъде облечено чудесно, например с дърво, плочки или естествен камък.

Съвети и трикове В случай на статично непокътнати, но външно неестетични стълби, има възможност за удвояване на стъпалата и стрингерите и обновяване на парапета. Ако вземете предвид част от собствената си работа, това може да бъде по-рентабилно от пълната подмяна на стълбището.