Инструкциите за демонтиране на билярдна маса

Когато демонтирате билярдна маса, дъската за игра е най-обемистият компонент. Но по-дългите рамки или огледала на борда също изискват минимално количество транспорт или място за съхранение. В зависимост от модела на масата, дъската за игра може да се състои от до три отделни части. Ако се разделят, ще е необходимо внимателно преместване.

15 до 20 отделни части

Има моменти, когато демонтирането на билярдна маса е неизбежно. Като цяло, колкото по-рядко конструкцията се демонтира и демонтира, толкова по-дълго трае масата. Ако е възможна доставка и монтаж на местоназначението „на парче“, това винаги трябва да се предпочита пред демонтирането.

  • Прочетете също - възстановяване на билярдната маса оптично и / или технически
  • Прочетете също - Какво да търсите, когато купувате билярдна маса
  • Прочетете също - прецизно подравняване на билярдната маса

Демонтираната билярдна маса се състои от около 15 до 20 обемисти отделни части и някои по-малки аксесоари като перфорирани шахти, предпазни мрежи за топки и, ако е необходимо, компоненти на система за връщане на топката. За транспортиране на билярдната маса трябва да се поставят защитни опаковки като одеяла или възглавници, преди да се демонтира.

Инструкции как да разглобявате билярдна маса

  • Инструмент за завинтване
  • Антителбод
  • сешоар
  • шпатула
  • Помощно лице

1. Развийте огледалото на лентата

Първо трябва да разхлабите винтовете на огледалото на лентата. На повечето билярдни маси трябва да се разхлабят два винта от страната на главата и три винта от дългите страни.

2. Отстранете защитата на ръба

Ако дъските имат метална защита за ъгли или ръбове, трябва да ги вдигнете. Обикновено те се осигуряват чрез заключващи устройства, които могат да се вкарат отстрани. Избутайте металните листове "безплатно " и ги повдигнете.

3. Отстранете перфорираната яка

Издърпайте перфорираната яка от граничната рамка. Ако са залепнали, можете да ги направите по-лесни за разхлабване, като ги загреете и използвате шпатула.

4-ти. Отстранете топчестите мрежи

Ако сферичните мрежи или механизъм за връщане са прикрепени директно към рамката на бандата, разхлабете тези връзки.

5. Повдигнете огледалото на лентата

Сега можете първо да вдигнете огледалото на лентата от една къса предна страна. Винаги се повдигайте с асистент, за да избегнете едностранно напрежение върху компонентите.

6-то. Повдигнете плочата за игра

Изложената вече игрална плоча може да бъде свалена. Важно е да го повдигате бавно на поне две, за предпочитане три или четири точки за повдигане. Ако панелът е разделен, можете да премахнете фугите с нож.

Съвети и трикове Когато премахнете дъските и игралната повърхност, можете да демонтирате подструктурата на масата. Конструкциите са разбираеми