Поставете парапета върху плоския покрив правилно върху зидарията

По принцип парапетът е зидария или продължение на стената на стената отдолу. Въпреки това, особено на плосък покрив в съвременното строителство, той е отделен или преоборудван. При позициониране трябва да се осигури правилното положение върху и към зидарията. Възможни са леки отклонения.

Структурните изисквания могат да повлияят на позицията

При изграждането на парапет има редица решаващи фактори, които са важни за изпълнението на конструкцията в съответствие със стандартите и разпоредбите. Преди всичко хидроизолацията, покритието на короната и капацитетът на отводняването на водата трябва да са правилни.

  • Прочетете още - Закрепване на плосък покрив без парапет
  • Прочетете също - Таванско помещение на плоския покрив на гараж
  • Прочетете още - Конструкция на парапета

Друг момент при жилищните сгради или други отопляеми подструктури е изискването за топлоизолация. Тъй като къщите могат да имат различни изолационни системи, това оказва влияние върху позицията на парапета. Не винаги е поставен точно и плоско върху основната зидария. Тя може да бъде по-широка, по-тясна и на шах.

Съответни фактори за позицията върху зидарията

При изграждането на тавана се дават следните структурни параметри:

  • Външната стена на парапета трябва да бъде изравнена с външната стена
  • В случай на външна изолация на стена и фасада, парапетната седалка не винаги съответства на стенната седалка
  • Дебелината или здравината на парапета може да се различава от дебелината на зидарията
  • Парапетът трябва да седи на носещата конструкция и може да "припокрива " само в ограничена степен
  • Парапетът може да има Г-образно стъпало за подобряване на връзката на покрива

Препоръчват се подсилвания

В идеалния случай, зиданата връзка между парапета и подстената е подсилена. Стоманата може да бъде вложена в съществуващата зидария по свързващ начин чрез последващо пробиване. Стоманените анкери за забиване могат да бъдат алтернатива.

Ако тези два вида армировка не са възможни, закрепването на стената, например под изолационен слой, може да увеличи статичната стабилност на парапета. Допълнителното закрепване е необходимо за съществуващите опори, в зависимост от състоянието.

Размерите на парапет трябва да съответстват на дадената зидария спрямо размерите, размера и височината на конструкцията.

Съвети и трикове Ако изградите парапет от зидария с отделни камъни като тухли, статичната стабилност е по-ниска, отколкото при бетон. В този случай можете, ако структурно и в зависимост от носещата способност, да увеличите дебелината на зидарията, като поставите тухли под прав ъгъл.