Направете външното стълбище неплъзгащо се - 3 решения

Съществуват и различни начини да направите външното стълбище неплъзгащо се за различни материали. Понякога решението е дори да се унищожи. Особено при каменните плочи гладката повърхност трябва да бъде грапава. Тук ще ви покажем какви други практически решения са на разположение, за да направят външното стълбище неплъзгащо се.

Каменни стълби

За всички каменни стълби има различни повърхностни структури, които каменоделецът обича да произвежда. Тази работа наистина трябва да бъде оставена на професионалист. Ако опитате сами върху камъните си, може да фрезовете в съвременното изкуство, но не е задължително да получите неплъзгаща се повърхност.

  • Прочетете също - Съвети за повдигане на стълби за закупуване
  • Прочетете също - Приложими стандарти за стълбищни възли
  • Прочетете също - Строителни правила за стълбищния лифт

Лепене вместо загрубяване

Вместо да повредите трайно стълбите, можете да постигнете добри резултати с противоплъзгаща лента. Тази предимно черна самозалепваща лента също е много издръжлива и дълготрайна на открито. Повърхността обаче трябва да е равна и абсолютно чиста и без мазнини. Натиснете здраво лентата и се уверете, че няма внезапен порой, който да предотврати залепването.

Стъпка по стъпка направете дървено стълбище, което не се плъзга

  • Лак за дърво / лак за лодка
  • фин пясък / птичи пясък
  • Лента на художника
  • Шмиргел
  • Орбитална шлифовъчна машина (72,99 евро на Amazon *)
  • четка
  • Цветна купа

1. Шлайфане

За да направите дървено стълбище, което не се плъзга, ви е необходим лак и малко фин пясък. Първо, стълбите се шлайфат, за да може новата боя да се залепи.

2. Боядисване на стълбите

Ако единственото нещо, което искате да направите, е да направите стъпалата неплъзгащи се, обикновено трябва само да ги нарисувате. Първо боядисайте цялата стъпка тънко и оставете боята да изсъхне.

3. Нанесете пясък

Залепете лентата на художника до ръба на стъпалото и го използвайте, за да разделите стъпалата на надлъжни ленти. След това намажете свободните ленти с малко по-дебел слой лак и бързо ги поръсете с пясък. За това е подходящ стар буркан с подправки, в който малко разширявате дупките.

4-ти. Последваща грижа

Когато пясъчно-лаковият слой изсъхне, внимателно отлепете креп лентите. След това цялата стъпка се боядисва отново. Просто трябва внимателно да нанесете лака върху пясъчния слой, за да не отстранявате пясъка отново и да получите желаната неравна структура.

Съвети и трикове Силиконовите ленти са почти невидими, а също така и неплъзгащи се. Не е задължително обаче да продължат вечно. Но ако искате да осигурите малко повече сцепление през зимата, можете или да използвате тънки готови силиконови ленти, или да нанесете тесни ленти сами със силиконов пистолет.