Фугиране на външните стълби, устойчиви на атмосферни влияния

Стълбите във външната зона са изложени на атмосферни влияния всеки ден, те се нуждаят от ефективна защита срещу проникването на вода. Без тази защита съществува риск от дълбоки повреди на строителната конструкция, което с течение на годините ще доведе до влошаване на стълбите. За фугиране на стълби са подходящи само здрави и гъвкави материали, които могат да издържат на времето и да компенсират напрежението.

Какъв материал мога да използвам за свързване на стълбите си??

Използвайте специален силикон за външна употреба, който е устойчив на гъбички, както и на колебания на времето и UV лъчение. Силиконът има силен водоотблъскващ ефект, беззъбеното съединение с този материал ще държи здраво за дълго време.

  • Прочетете също - измазване и боядисване на външни стълби
  • Прочетете също - Постоянно фугиране на Порфирий
  • Прочетете също - Изравняване на неравностите по стълбите

Кои зони на стълби трябва да бъдат фугирани?

  • Фуги в зоната на свързване към стената / стълбището
  • Съединения между задната част на протекторите
  • Съединения под стърчащите стъпала

Подготовка на основата преди фугиране

Внимателната подготовка на основата винаги е всичко и всичко в търговията, а това важи и за фугирането на стълбите. Отстранете всички стари уплътнители със скрепера за фугиране (11,50 евро на Amazon *), ножа за рязане и отстраняващия силикон. Бебешкото масло също може да помогне за разхлабване на остатъците от силикон.

След това почистете старателно повърхността и отстранете не само прах и мръсотия, но и всякакви мазнини. Новите фуги ще издържат постоянно само на чиста повърхност.

След това грундирайте абсорбиращия камък или бетон с дълбок грунд. След като боята изсъхне, можете да залепите лентата на боя от двете страни на всяка става - с малко практика обаче няма да имате нужда от тази мярка. Изрежете дюзата на силиконовата касета под ъгъл.

Как да фугираме външните стълби

Поставете специален профил за фуги в по-големи фуги, които след това покрийте със силикон. По този начин тези действителни проблемни зони са не само особено спретнати, но и напълно запечатани.
Водете скосената дюза свободно през отделните фуги, винаги от началото до края. Инжектирайте силикона равномерно. Използвайте малка лъжица или дървена пръчка за еластични изделия, за да изгладите всяка силиконова става веднага след пръскането.

След фугиране отлепете маскиращата лента под наклон ъгъл. Нека вашите свежи стави изсушават добре преди да ги докоснат за първи път: това може да отнеме до 48 часа.

Съвети и трикове осигуряват малка купа с вода с малко детергент, докато излива стълбите си. В него те редовно навлажняват лъжицата си или сладолед, с които изглаждат силиконовите съединения.