Съхранението на свредлата защитава и обезопасява

Правилното съхранение на бормашината изпълнява две функции. От една страна свредлата са защитени от повреди и "притъпяване". От друга страна, достъпът до наличните размери и типове свредла е гарантиран за всяка пробивна работа, без да се налага да търсите дълго време.

Причини за правилно съхранение

Има практични шарнирни кутии от ламарина или пластмаса за обичайния комплект свредла „направи си сам“ с до двадесет размера. Съхранението на всички тренировки също изисква креативност и въображение. Разхлабеното съхранение в чекмедже например има няколко недостатъка.

  • Прочетете също - бормашините за порцеланови изделия трябва да са твърди
  • Прочетете също - Успешно пробиване на гранит
  • Прочетете също - Пробиване на метал с успех

С нарастването на броя на тренировките става все по-трудно да се достигне до правилния размер. Съществува и риск от повреда при „хвърляне“ на бормашина, която вече не е необходима. Спираловидните режещи ръбове на свредлата могат да се наранят един друг.

Единични ръкави и перфорирани дъски

Отделни втулки от бормашини, изработени от пластмаса, се предлагат в железарските магазини и специализираните магазини. Много тренировки също се продават поотделно в такива случаи. Те предпазват от повреди, но не решават проблема с прегледа. Ако се купуват капаци, те трябва поне да бъдат етикетирани с размера и евентуално типа свредло с траен флумастер или малък стикер.

Широко разпространена алтернатива и лесна за производство са перфорирани дъски, изработени от дърво. Тук свредлата се вмъкват според размера. Ако дъската е оразмерена съответно, тя може да нараства с увеличаването на броя на свредлата.

Готовите плоскости за пробиване от пластмаса или дърво се предлагат в добре складирани специализирани магазини, например за нуждите на цеха.

Пластмасови изолационни тръби

Направи си сам конструкция с пластмасова изолационна тръба е особено подходяща за по-големи свредла. Свредлата се вкарват в малки тръби, които са нарязани по размер. Отделните тръби могат да бъдат свързани помежду си с лепяща лента.

Съвети и трикове Бърза алтернатива и опция е суха пяна. Той е най-известен от областта на флористиката, където държи аранжировки със сушени цветя.